Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andersen ny stortingspresident

Går av som statsråd.

KANDIDAT: Arbeiderpartiets stortingsgruppe valgte i dag Dag Terje Andersen til partiets kandidat som stortingspresident. FOTO: SCANPIX
KANDIDAT: Arbeiderpartiets stortingsgruppe valgte i dag Dag Terje Andersen til partiets kandidat som stortingspresident. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (52) er Arbeiderpartiets kandidat til vervet som stortingspresident. Han blir valgt av Stortinget 8. oktober.

Andersen ble pekt ut av stortingsgruppa i ettermiddag. For at han skal bli stortingspresident må han gå av som statsråd og være tilbake i Stortinget før nasjonalforsamlingen konstituerer seg 8. oktober.

I dag ble det også klart at Aps nestleder Helga Pedersen går av som fiskeri- og kystminister for å bli parlamentarisk leder for partiet på Stortinget.

Han vil derfor etter alt å dømme få avskjed i nåde fra statsrådsembetet allerede i statsråd førstkommende fredag.
Det er Stortinget som velger sin egen president ved skriftlig votering, men det er utenkelig at Andersen ikke vil få flertall.

Flere innad i Arbeiderpartiet har de siste ukene gitt uttrykk for et ønske om en kvinnelig stortingspresident, men valget falt likevel på Anderseni dag. Han ble innvalgt fra Vestfold første gang i 1997. Han var næringsminister fra høsten 2006 til 20. juni 2008 da han overtok som arbeids- og inkluderingsminister.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling