Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andersen skadd - Wimbledon vant

Trond Andersen haltet av banen med vridning i kneet etter en halvtime da Wimbledon innledet sesongen med seier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Birmingham ble slått 3-1 på Selhurst Park etter løfterikt spill, men det var ikke bare glede. Først kom Andersens skade, og så demonstrerte 4000 sinte tilhengere etter kampen mot klubbens planlagte flytting til Milton Keynes.

Tilhengerne krevde å møte styreformann Charles Koppel, men han nektet å vise seg. Etter en treningskamp nylig ble klubbens tidligere eier Sam Hammam offer for tilhengernes vrede, og han måtte gråtende be om politibeskyttelse etter å ha blitt anklaget for å ha forrådt klubben.

De norske eierne står svært lavt i kurs hos Wimbledons lille kjerne av innbitte supportere. Før kampen slapp publikum opp 400 svarte heliumfylte ballonger for å markere det de mener er klubbens død.

Trond Andersen innledet kampen meget bra i sin sentrale midtbanerolle, men han måtte overlate plassen til David Nielsen - som også spilte meget bra.

Det første målet kom i sluttsekundene av 1. omgang, ved Neil Shipperley. Spissmakker David Connolly doblet ledelsen, før et selvmål punkterte kampen.

- Jeg tror ikke skaden min er alvorlig, men onsdagens landskamp kommer nok for tidlig, sa Trond Andersen til NTB lørdag kveld.

Seier for Halle

De tre lagene som rykket ned fra eliteserien har alle ambisjon om et snarlig gjensyn med toppserien, og de fikk en god start.

Bradford, med Gunnar Halle, vant 4-0 over Barnsley i premieren. Ashley Ward herjet mot sin gamle klubb. Han scoret på to straffespark og la opp til de to andre målene. Benito Carbone var banens beste og scoret med et brassespark.

Halle skaffet det ene straffesparket da han ble dyttet overende.

Manchester City brukte lang tid på å overliste Espen Baardsen i Watford-målet, men vant til slutt fortjent 3-0. Shaun Goater scoret ledermålet i det 59. minutt. Eyal Berkovic doblet ledelsen før superveteran og lagkaptein Stuart Pearce satte punktum med et frispark.

Baardsen var strålende i gjestemålet, men kunne ikke forhindre at Kevin Keegan vant managerduellen mot Gianluca Vialli.

Store hjemmeseirer

Coventry vant også, i sin første seriekamp utenfor toppserien på 34 år. Nyinnkjøpte Lee Hughes og navnebror Lee Carsley scoret.

Gillingham er det første lederlaget i 1. divisjon. Preston, som spilte opprykksfinale i vår, ble slått 5-0. Nyopprykkede Millwall imponerte også, ved å kjøre over Norwich med 4-0.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media