- Andersen viste lite tegn til anger

KRISTIANSAND (Dagbladet): Én gang gråt Jan Helge Andersen under totalt 80 timer i politiavhør. - Han var ikke nevneverdig berørt av situasjonen, sier politiavdelingssjef Geir Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Geir Hansen har avhørt Jan Helge Andersen en rekke ganger. Både som vitne og seinere som siktet for barnedrapene i Baneheia. De to har tilbrakt totalt 80 timer sammen.

- Han var veldig grei å avhøre. Han var rolig, og svarte på alle spørsmål, forklarte politiavdelingssjef Geir Hansen i retten i går.

Vanskelig å lese

- Det er vanskelig å lese Jan Helge. Han har ikke noe særlig kroppsspråk. Fjeset hans er lagd slik at det ser ut som han smiler hele tida. Han virker veldig sjenert og stemmeleiet er stort sett det samme hele tida, sa Hansen.

Det samme har vi som har sittet i rettssalen og observert Andersen tenkt. I går satt han rolig ved siden av sin forsvarer, men rynket panna et par ganger under Hansens forklaring. Blant annet da avdelingssjefen innrømmet at han først fant forklaringen hans for utrolig til å være sann.

- Det var en utrolig forklaring. Kunne dette være ei sann historie? At han var så passiv. Jeg spurte gang på gang på gang. Han vek ikke fra den første forklaringen, noe som styrket hans troverdighet, sa Geir Hansen.

Tiet om overgrep

Jan Helge Andersen la alle kort på bordet og tilsto å ha drept Stine Sofie Sørstrønen (8) samme dag som han ble pågrepet av politiet i september i fjor. Han gjorde det etter at Geir Hansen hadde spurt om det kunne være slik at han selv var et offer i saken. - Da fikk han et litt annet ansiktsuttrykk. Det skjedde noe med ham, og han begynte nesten å grine. Da jeg spurte hva han hadde gjort på åstedet svarte han at han hadde drept den ene jenta. Viggo hadde drept den andre, forklarte Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer