Magdalena Andersson

Andersson går av etter få timer

Magdalena Andersson ber om å få gå av som statsminister i Sverige etter at Socialdemokraternas koalisjonspartner Miljöpartiet forlot mindretallsregjeringen.

SVERIGE: Magdalena Andersson (S) ber om å bli avløst som statsminister i Sverige, bare timer etter at Riksdagen utnevnte henne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare timer etter at Andersson ble godkjent av Riksdagen onsdag, ble budsjettet hennes nedstemt. I stedet godkjente Riksdagen budsjettforslaget fra de opposisjonelle partiene Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) og Sverigedemokraterna (SD).

Miljöpartiet vil ikke styre videre på et borgerlig budsjett og forlot regjeringskoalisjonen.

- Hei og velkommen igjen. I morges ble jeg valgt til å danne en koalisjonsregjering med representanter for Miljøpartiet De Grønne og SV, sier Andersson på en pressekonferanse.

- Etter konstitusjonell praksis bør en koalisjonsregjering gå av dersom et parti går ut av regjeringen. Min vurdering er at dette også bør gjelde dersom man har fått ny statsminister men den nye regjeringen ikke har tiltrådt, fortsetter hun.

Anderssons ble godkjent som Sveriges 34. statsminister etter at Vänsterpartiet gikk med på å gi passiv støtte til henne i bytte mot at minstepensjonen ble økt med 1000 kroner i måneden.

Centerpartiets leder Annie Lööf hevdet da at Vänsterpartiet har fått for mye innflytelse og ville derfor ikke støtte regjeringens statsbudsjett.

Nå er Stefan Löfven statsminister i en overgangsregjering, skriver Aftonbladet.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer