Risør 20110804. Jarle Andhøy på brygga i Risør. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADET
Risør 20110804. Jarle Andhøy på brygga i Risør. FOTO:TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer

Andhøy: - Vi har en blindpassasjer om bord

- Han hadde ikke forlatt båten idet vi seilte ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i et intervju med NRK at Jarle Andhøy forteller at en av dem som er med på ekspedisjonen ned til Antarktis, aldri skulle vært om bord «Nilaya».

Andhøy er i Antarktis for å lete etter årsaken til fjorårets «Berserk»-forlis, som kostet tre mennesker livet.

— Immigrasjonsmyndighetene kom til oss den 23. januar og sa at vi måtte forlate landet snarest. Da ble det veldig hektisk, og vi måtte bare reise, sier Andhøy til NRK på satelittelefon.

Da de kom ut på havet oppdaget Andhøy at i tillegg til mannskapet på fire, var en av hjelpemannskapene blitt igjen om bord.

— Det ble en del ting vi måtte ordne i hui og hast, og vi forlot land med en mann ekstra om bord. Da fikk vi et nytt delikat problem. Men vi er fem mann som reiser sørover nå. Fire som har vært i isen før, og blindpassasjeren, som er en lokal newzealender. Det var ikke en del av planen at han skulle være med, det ble bare en hektisk avgang, sier Andhøy.

Eventyreren forteller også at de planlegger en kransenedleggelse for sine døde venner i området der «Berserk» forsvant.

SAVNET: Jarle Andhøy håper å finne svarene på hva som skjedde da «Berserk» forsvant i Sørishavet og tre kamerater mistet livet. FAKSIMILE: DAGBLADET
SAVNET: Jarle Andhøy håper å finne svarene på hva som skjedde da «Berserk» forsvant i Sørishavet og tre kamerater mistet livet. FAKSIMILE: DAGBLADET Vis mer