Andhøy anholdt etter at han omdøpte båten til «Berserk»

Navneforvirring kan ligge bak anholdelse i Chile.

ANHOLDT:  Jarle Andhøy og hans mannskap ble lørdag stanset av et chilensk marinefartøy. Da var båten ifølge Andhøys talsmann Rune «Supern» Olsgaard omdøpt fra «Nilaya» til «Berserk». Foto: Armada de Chile
ANHOLDT: Jarle Andhøy og hans mannskap ble lørdag stanset av et chilensk marinefartøy. Da var båten ifølge Andhøys talsmann Rune «Supern» Olsgaard omdøpt fra «Nilaya» til «Berserk». Foto: Armada de Chile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jarle Andhøys talsmann, Rune «Supern» Olsgaard, forteller til Dagbladet at han snakket med Andhøy ved midnatt. Han fortalte at en navneendring kan ligge bak at båten som til nå har vært kjent som «Nilaya» lørdag kveld ble anholdt av chilenske myndigheter.

Ifølge Olsgaard ble båten omdøpt til «Berserk» i en seremoni i Antarktis for noen dager siden.

Navnetrøbbel - De opplyste til chilenerne at båten het «Berserk». Chilenske myndigheter mener at det ble opplyst falskt navn, fordi New Zealand hadde opplyst til dem at «Nilaya» var på vei, sier Olsgaard til Dagbladet.

Han mener det dreier seg om en misforståelse, som nå vil bli rettet opp.

- Jeg vet at det har blitt oversendt dokumenter fra Russland til chilenske myndigheter nå. Det har skjedd etter at båten ble oppbrakt. Da ble agenten i Russland kontaktet, forteller Olsgaard.

Blindpassasjer Andhøys advokat, Nils Jørgen Vordahl, sa igår til Dagbladet at båten ble tatt i arrest på anmodning fra new zealandske myndigheter, men at han ikke hadde mottatt en begrunnelse for arresten.

Havnemester og løytnant Carlos Bañados Matute sa samtidig til Dagbladet at båten seilte i chilenske farvann uten lov. Han sa også at new zealandske myndigheter hadde gitt beskjed om at båten ikke hadde lov til å forlate landet for å dra til Antarktis, og dessuten hadde en papirløs new zealender om bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer