- Andhøy har begynt å søke etter «Berserk»

«Nilaya» har ankommet Victoria Land i Antarktis.

HAR ANKOMMET VICTORIA LAND:  Nilaya med Andhøy og fire andre personer om bord har nå begynt å søke etter vrakrester fra Berserk. Foto: New Zealand Costums.
HAR ANKOMMET VICTORIA LAND: Nilaya med Andhøy og fire andre personer om bord har nå begynt å søke etter vrakrester fra Berserk. Foto: New Zealand Costums. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jarle Andhøy og hans mannskap har nå begynt å søke etter Berserk ved Victoria land. Det bekrefter Andhøys talsperson, Rune «Supern» Olsgaard, overfor Dagbladet.

- De kom fram i går, og søker nå langs Victoria Land. De vil fortsette å søk i de isfeltene som har stengt av Rosshavet, sier Olsgaard til Dagbladet.

Det er særlig gjenstander som kan ha kommet opp til overflaten mannskapet er på utkikk etter.

- Hvis noe har flytt opp fra båten er det naturlig at det befinner seg i isbeltet et sted. Det var blant annet fire oljefat, impregnert treverk, en jolle og tre surfebrett av løse gjenstander om bord på «Berserk», sier Olsgaard.

Andhøy og mannskapet vil deretter bevege seg i retning av McMurdo-sundet. Der vil de lete etter Berserks utstyrsdepot som Andhøy mener kan befinne seg i Horseshoe Bay og Backdoor bay.

Andhøy ankom New Zealand i begynnelsen av januar. Den 25. januar ble det kjent at han var på vei til Antarktis. Bakgrunnen for den nye ekspedisjonen er at han ønsker svar på hva som skjedde med Berserk.

Ekspedisjonen har blitt beskrevet som et høyrisikooppdrag av newzealandske myndigheter og fagfolk. Andhøy har også gjort et poeng av at han ikke reiser med nødpeilesender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer