HAR ANKOMMET VICTORIA LAND:  Nilaya med Andhøy og fire andre personer om bord har nå begynt å søke etter vrakrester fra Berserk. Foto: New Zealand Costums.
HAR ANKOMMET VICTORIA LAND: Nilaya med Andhøy og fire andre personer om bord har nå begynt å søke etter vrakrester fra Berserk. Foto: New Zealand Costums.Vis mer

- Andhøy har begynt å søke etter «Berserk»

«Nilaya» har ankommet Victoria Land i Antarktis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jarle Andhøy og hans mannskap har nå begynt å søke etter Berserk ved Victoria land. Det bekrefter Andhøys talsperson, Rune «Supern» Olsgaard, overfor Dagbladet.

- De kom fram i går, og søker nå langs Victoria Land. De vil fortsette å søk i de isfeltene som har stengt av Rosshavet, sier Olsgaard til Dagbladet.

Det er særlig gjenstander som kan ha kommet opp til overflaten mannskapet er på utkikk etter.

- Hvis noe har flytt opp fra båten er det naturlig at det befinner seg i isbeltet et sted. Det var blant annet fire oljefat, impregnert treverk, en jolle og tre surfebrett av løse gjenstander om bord på «Berserk», sier Olsgaard.

Andhøy og mannskapet vil deretter bevege seg i retning av McMurdo-sundet. Der vil de lete etter Berserks utstyrsdepot som Andhøy mener kan befinne seg i Horseshoe Bay og Backdoor bay.

Andhøy ankom New Zealand i begynnelsen av januar. Den 25. januar ble det kjent at han var på vei til Antarktis. Bakgrunnen for den nye ekspedisjonen er at han ønsker svar på hva som skjedde med Berserk.

Ekspedisjonen har blitt beskrevet som et høyrisikooppdrag av newzealandske myndigheter og fagfolk. Andhøy har også gjort et poeng av at han ikke reiser med nødpeilesender.

- Dette er fordi mannskapet ikke vil utsette andre for risiko dersom det skulle skje noe galt, opplyste Andhøys advokat, Nils Jørgen Vordahl, på en pressekonferanse den 26. januar i år.