Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andøy Arbeiderparti vil ikke ha besøk av Støre

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Kjell-Are Johansen i Andøy vil ikke ha valgkampbesøk av partileder Jonas Gahr Støre.

UØNSKET: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er ikke ønsket til Andøy for å hjelpe partilaget der med valgkampen, ifølge ordførerkandidat Kjell-Are Johansen. Tirsdag denne uka var Støre gjest hos Oddvar Stenstrøm i Dagbladets valgbod. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
UØNSKET: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er ikke ønsket til Andøy for å hjelpe partilaget der med valgkampen, ifølge ordførerkandidat Kjell-Are Johansen. Tirsdag denne uka var Støre gjest hos Oddvar Stenstrøm i Dagbladets valgbod. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Støre har ingenting her å gjøre i den situasjonen vi nå er i. Verken han eller Aps forsvarspolitiske talsperson, Anniken Huitfeldt, sier Johansen til Aftenposten.

Ap støttet i 2016 forsvarsforliket og gikk dermed inn for å legge ned Andøya flystasjon. Kommunen mistet viktige arbeidsplasser og har siden strevd med fraflytting.

Johansen forteller at de nå driver valgkamp kun på lokale saker og med støtte fra Nordland Ap.

Ved stortingsvalget i 2017 fikk Ap bare 7,5 prosent av stemmene i Andøy kommune, en nedgang på 27,3 prosentpoeng fra 2013. Høyre, som har ordføreren i kommunen, gjorde også et elendig valg, mens Senterpartiet fikk over 71 prosent.

Støre er ikke den eneste som er uønsket av sine egne. Tidligere i august vedtok Fremskrittspartiet i Sarpsborg at partileder Siv Jensen er uønsket i byen under valgkampen.

Vedtaket, som var enstemmig, ble gjort på det siste styremøtet før ferien. Bompengeopprøret i partiet er forklaringen.

Partiet har slitt stort på meningsmålingene den senere tiden. Framveksten av bompengepartiet Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger (FNB) har noe av skylda, noe som provoserer Frp i Sarpsborg.

- Det skulle ikke ha vært grunnlag for opprettelsen av dette partiet. Bompengesaken skulle ha vært vår sak. Men det er ennå ikke for sent. Hvis vi går ut av regjeringen, tror jeg at vi kan øke oppslutningen til Fremskrittspartiet med tre prosent, sa gruppeleder Stein Erik Westlie i Sarpsborg Frp til Sarpsborg Arbeiderblad, som først omtalte saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling