Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«André» vasket for 25 kroner i timen

- Tungt å tenke på at jeg har blitt så lurt, sier «André», som nå frykter at han har jobbet svart i over ett år.

SJOKKERT: - Hei, så hyggelig å se deg, sier en gledestrålende steinerskolelærer Ingrid Braune (t.v.) da hun møter «André» sammen med Dagbladet. Hun blir rystet når hun
hører at «André» ikke har mottatt arbeidskontrakt, lønnsslipp eller lønn. Her sammen med steinerskolelærer Asbjørn Kristiansen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SJOKKERT: - Hei, så hyggelig å se deg, sier en gledestrålende steinerskolelærer Ingrid Braune (t.v.) da hun møter «André» sammen med Dagbladet. Hun blir rystet når hun hører at «André» ikke har mottatt arbeidskontrakt, lønnsslipp eller lønn. Her sammen med steinerskolelærer Asbjørn Kristiansen. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg synes det er tungt å tenke på at jeg har blitt så lurt, sier «André». Franskmannen begynte å vaske for Flores & co. Renhold januar 2010. Siden har han jobbet 1715 timer, ifølge hans egne timelister.

- Sjokkernde Likevel har «André» aldri mottatt noen lønnsslipper, aldri fått noen arbeidskontrakt og i hele perioden, unntatt en måned i 2010, har han ikke vært meldt inn i Arbeidstakerregisteret.

Ett av stedene «André» har vasket til vanlig var hos Ljabruskolen, som er en steinerskole for elever med spesielle behov. Han har også vasket på Steinerskolen i Bærum.

- Hei. Så hyggelig å se deg, sier en gledestrålende lærer ved Ljabruskolen, Ingrid Braune, da hun møter «André» sammen med Dagbladet. Hun blir rystet når hun hører at «André» ikke har mottatt arbeidskontrakt, lønnsslipp eller lønn.

- Dette er sjokkerende. «André» gjorde en fantastisk jobb hos oss, sier Braune. Hun forteller at de har brukt Flores & co. Renhold i en årrekke.

På tross av at Dagbladet har tatt kontakt med selskapet både per telefon og sms, samt banket på dørene på adressen selskapet står oppført på, har det ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med renholdsselskapet.

- Skammer meg - Jeg skammer meg. Jeg stolte på selskapet når de sa at alt var i orden, sier «André» til Dagbladet. I dag bor han hos en venn og han har ikke hatt noen inntekt siden han vasket for Flores siste gang 16. mars i år.

1715 TIMER: Franskmannen begynte å vaske for Flores & co. Renhold januar 2010. Siden har han jobbet 1715 timer, ifølge hans egne timelister. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET
1715 TIMER: Franskmannen begynte å vaske for Flores & co. Renhold januar 2010. Siden har han jobbet 1715 timer, ifølge hans egne timelister. Foto: EIRIK HELLAND URKE/DAGBLADET Vis mer

«André» er så nedbrutt at han ikke orker å ha navn og bilde i avisa. «André» ble lovet 120 kroner i timen, men har fått utbetalt langt mindre.

Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) har regnet ut han i flere måneder bare har fått 25 kroner i timen. Nå har NAF på vegne av «André» sendt et krav på 167 935 kroner i ubetalt lønn og i tillegg krever de at skatt innbetales og at dette dokumenters skriftlig. NAF vil nå fremme konkursbegjæring mot selskapet hvis de ikke innfrir kravet.

- Vi har poengtert muntlig overfor selskapet at det er viktig for oss å ikke bidra til sosial dumping, sier lærer Asbjørn Kristiansen.

UTEN INNTEKT: - Jeg skammer meg. Jeg stolte på selskapet når de sa at alt var i orden, sier «André» til Dagbladet. I dag bor han hos en venn og han har ikke hatt noen inntekt siden han vasket for Flores siste gang 16. mars i år. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
UTEN INNTEKT: - Jeg skammer meg. Jeg stolte på selskapet når de sa at alt var i orden, sier «André» til Dagbladet. I dag bor han hos en venn og han har ikke hatt noen inntekt siden han vasket for Flores siste gang 16. mars i år. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media