André Villa blir lørdagsunderholdning på NRK1

Det ble ramaskrik når NRK sendte tippekampen på lørdags kveld. Nå skal de sende motorsykkelshow med André Villa i spissen.

VIL BLI STOR HJEMME: - Nå er turen kommet for at folk hjemme i Norge kan bli kjent med Freestyle Motocross, sier André Villa. FOTO: Dagbladet
VIL BLI STOR HJEMME: - Nå er turen kommet for at folk hjemme i Norge kan bli kjent med Freestyle Motocross, sier André Villa. FOTO: DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske superstjerna i internasjonal motocross, André Villa (28), er mye av årsaken til at NRK velger å satse på en utradisjonell sport som TV-underholdning på lørdager.

NRK kjøpte i går rettighetene til å vise Freestyle Motocross-konkurransen X-Fighters.  

- Dette har aldri før vært vist på norsk riksdekkende TV, sier sportssjef i NRK Rune Haug til Dagbladet.

Fryktløs lørdags-TV Han forteller at mesteparten av sendingene skal sendes direkte på NRK1 og alle konkurransene skjer på lørdags kveld.  

- Hver sending er på 90 minutter og alle arrangement starter klokken 21 på kvelden lokal tid. Premieren er 15. april fra Dubai. Resten av X-Figthers-sendingene blir fra Brasilia, Roma, Madrid, Warszawa og Sydney, sier Haug.

Forventer ikke protester Når X-Fighters går i Europa klaffer dette med norsk tid perfekt. Haug sier at han ikke tror det blir like mye bråk som når tippekampen ble sendt på lørdags kveld.  

ACTION: André Villa under X Fighters i Mexico City 27. mars 2009. FOTO: REUTERS/Daniel Aguilar
ACTION: André Villa under X Fighters i Mexico City 27. mars 2009. FOTO: REUTERS/Daniel Aguilar Vis mer

-Da var det vår og litt tidligere på kvelden. Det er også mulig vi sender direkte på NRK3 og opptak på hovedkanalen senere på kvelden. Sendingene vil ha norske kommentatorer og muligens egen reporter nede på bakke, sier han.  

Haug sier at rettighetene til å vise motorsykkelsirkuset norske André Villa er en stor stjerne, ikke har kostet så veldig mye penger.

- NRK er opptatt av å fornye seg, nå nye markeder og bli bedre på motorsport. Denne satsingen er naturlig for NRK som har et ansvar når det gjelder å speile mangfoldet innen idretten. X-Fighters koster oss langt innen rammene av hva vi mener dette er verdt. Freestyle Motocross som kjøres i X-Fighters er spektakulært og mange vil nok gjemme seg bak sofaputa når de ser dette på TV, avslutter Haug.

Vil vise Norge sporten André Villa jubler over valget NRKs sportssjef nå har tatt.    

- I 2010 ble jeg nummer to i X-Fighters i år går jeg for gull og det kan hele Norge se direkte. Freestyle Motocross (FMX) er den raskest voksende ekstremsporten, sier André Villa til Dagbladet.  

DRAR TIL MED ACTION: Sportssjef i NRK, Rune Haug, vil øke sportsmangfoldet og tilbyr knallhard action på lørdagskveldene fra våren av. FOTO: PRIVAT
DRAR TIL MED ACTION: Sportssjef i NRK, Rune Haug, vil øke sportsmangfoldet og tilbyr knallhard action på lørdagskveldene fra våren av. FOTO: PRIVAT Vis mer

Han mener det er på tide at nordmenn nå får se hva idretten han utøver virkelig går ut på. Selv om det er en viss risiko forbundet med de spektakulære hoppene, er lidenskapen for stor til at Villa lar seg skremme. Og det til tross for at han har gått på noen smeller.

- At NRK velger å satse på dette, betyr enormt mye for både meg og sporten. Nå har jeg blitt mer kjent i Norge den siste tiden, men før kom jeg kun i avisene når jeg brakk armer og bein. Jeg har tatt en del smeller opp gjennom årene, men nå får folket i Norge muligheten til å bli kjent med denne idretten. Internasjonalt er dette alt en stor idrett. Hvert X-Fighters-arrangement koster minimum seks millioner kroner og arrangere, sier han.  

Villa lever av start-og sponsorpenger. Avtalen med arrangørene av X-Fighters, betgner han som god.  

- I kontrakten min med Red Bull som arrangerer X-Fighters, står det at jeg skal ha en ny sykkel klar til hvert arrangement. Med meg har jeg egen mekaniker som tilpasser sykkelen for meg.  

Frem til X-Fighters starter til våren, venter mengder med hardtrening for 28-åringen. 

- Nå skal jeg drive fysisk trening i Spania før jeg drar til California 1. februar og begynner kjøretreningen. 15. april braker det hele løs i Dubai, sier han.

USA: Er ikke med på lista i 2011. Men Andre Villa fortviler ikke over det. - Madrid blir sinnsykt, sier han til Dagbladet. Her fotografert under  X-Fighters World Tour i Fort Worth, Texas 2009. FOTO: REUTERS/Joerg Mitter/Red Bull X-Fighters World Tour
USA: Er ikke med på lista i 2011. Men Andre Villa fortviler ikke over det. - Madrid blir sinnsykt, sier han til Dagbladet. Her fotografert under X-Fighters World Tour i Fort Worth, Texas 2009. FOTO: REUTERS/Joerg Mitter/Red Bull X-Fighters World Tour Vis mer