Andre (19) sist sett i banken

SOTRA/OSLO(Dagbladet): Torsdag ettermiddag forsvant Andre Kjøpstad (19) fra Sartor Senter på Sotra utenfor Bergen. Alle spor slutter i Sparebanken 1s lokaler klokka 15:07.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- 19-åringen hadde vært på jobb og skulle som vanlig ta bussen hjem til sine foreldre. Det skjedde aldri. Etter at han gikk i banken, forsvant han sporløst, sier lensmannsbetjent Eirik Daae ved Fjell og Sund lensmannskontor til Dagbladet.

19-åringen var innom banken for å ta ut en kontoutskrift i forbindelse med et regnskap han skulle føre for den lokale fritidsklubben.

Foreldrene til Andre er livredde for at noe skal ha tilstøtt ham. Han har aldri tidligere stukket av uten å si ifra.

Ufattelig

- Alle opplysninger vi har tyder på at 19-åringen var en stabil ung gutt. Han gikk i rørleggerlære, og ingen som kjenner ham kan fatte hva som har skjedd, sier lensmannsbetjent Daae.

19-åringen hadde som vanlig tatt bussen til Straume, hvor han gikk i rørleggerlære, torsdag morgen. Han skulle etter planen ta bussen hjem etter jobb. Da han ikke dukket opp som planlagt ved 16-tida ble foreldrene nervøse.

Seinere ble han etterlyst gjennom politiet.

Lensmannsbetjent Torstein Skeie ledet i går søket etter 19-åringen fra Røde Kors-huset på Straume.

- Vi har søkt etter gutten i nærområdet og i bopelen uten å finne spor etter ham, sier Skeie til Dagbladet.

Politiet fikk i går ettermiddag inn flere tips fra publikum.

Haiket?

- Vi har fått tips om at han skal være sett flere steder, men det er umulig å vite hvor sikre observasjonene er, sier lensmannsbetjenten til Dagbladet. Politiet ber alle som har opplysninger om hva som har skjedd med Andre Kjøpstad om å melde fra.

- Vi trenger publikums hjelp for å oppklare denne saken, sier lensmannsbetjent Eirik Daae.

Etter at 19-åringen forsvant torsdag ettermiddag, har det ikke vært bevegelse på hans bankkonto. Politiet har også sjekket med både bussjåfører og drosjesjåfører i nærområdet, og ingen har sett 19-åringen.

- Han kan enten ha gått fra stedet til fots, eller haiket, sier lensmannsbetjent Eirik Daae.

Politiet holder alle muligheter åpne i jakten på 19-åringen, og fortsetter letingen i dag.