AstraZenecas vaksine

- Andre begynner å skjønne nå

Overlege Pål André Holme er glad for at EUs vaksinesjef nå mener å se den samme sammenhengen mellom AstraZenecas vaksine og blodpropp som han og kollegene «så for tre og en halv uke siden». Nå må EU oppdatere lista over vaksinens bivirkninger, mener han.

ASTRAZENECA-VAKSINEN: Overlege ved Rikshospitalet, Pål Andre Holme, sier det er en sammenheng mellom pasientene med blodpropp og AstraZeneca-vaksinen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Video: Dagbladet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

- Vi er overbevist om at det er vaksinen som har utløst dette. Det er det ingen tvil om, og det begynner andre å skjønne nå også.

Det sier Pål André Holme til Dagbladet. Han er overlege ved Oslo universitetssykehus, professor ved Universitetet i Oslo og leder en gruppe forskere ved Rikshospitalet som undersøker antatte bivirkninger av AstraZenecas coronavaksine.

Gruppa forsker på et alvorlig sykdomsbilde som i økende grad knyttes til vaksinen, hvor blodpropper, lave blodplatenivåer og blødninger er de mest framtredende symptomene.

Tirsdag ble det kjent at vaksinesjef Marco Cavaleri i Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) har uttalt i et intervju med den italienske avisa Il Messaggero at han nå mener det er en klar kobling mellom AstraZenecas vaksine og blodpropptilfellene.

EMA har fremdeles ikke konkludert offisielt i saken.

- Jeg er glad for at EMA nå innser at det er en sammenheng. Det finnes ingen andre forklaringer. Jeg synes de har brukt lang tid på å fastslå den samme sammenhengen som vi så for tre og en halv uke siden, men det er klart: Det er mange interessekonflikter her, med mange konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer