RUNDT TALL:  Facebookfølger nr 100.000, Andre Mikalsen, på besøk i Dagbladet. Nyhetsredaktør Frode Hansen, teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal, André Mikalsen, Cornelia Kristiansen og sjefredaktør John Arne Markussen Foto: Lars Eivind Bones
RUNDT TALL: Facebookfølger nr 100.000, Andre Mikalsen, på besøk i Dagbladet. Nyhetsredaktør Frode Hansen, teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal, André Mikalsen, Cornelia Kristiansen og sjefredaktør John Arne Markussen Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Andre ble følger nummer 100 000 på Dagbladets facebooksider

... Og tror han snart slutter helt med papiraviser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg lurte først på om det var tull, for å være ærlig. Det sånn man ser på TV, «kunde nummer én million».

Onsdag satt vi spente og oppdaterte Facebook-siden til Dagbladet. Antallet følgere nærmet seg 100 000, og vi tenkte vi skulle benytte muligheten til å be en leser å besøk. Rundt lunsjtider trykket  Andre Mikalsen (45) fra Bærum på likerknappen.

Vi ringte ham opp og spurte om han ville komme på besøk. Og ga ham et nettbrett, kanskje litt ironisk, siden vi endte opp med å snakke mye om papiravisens død og nettets kommen, så å si.

Viktig felt
Men Facebook har blitt viktig for avisene i kampen om markedsandeler og unike brukere. Deles en artikkel, kan man plutselig nå mange som ellers er utenfor rekkevidde. Med unntak av TV2 har Dagbladet vokst mer enn alle konkurrentene de siste månedene. På meninger-feltet er vi soleklart størst av alle mediehus med 70 000 følgere. Og onsdag nådde Dagbladets hovedside 100 000 følgere, med vår mann fra Bærum.

Mikalsen har mobilvanene godt inne, han pleier å sjekke nyheter og Facebook fra morgenen av.
- Jeg leser Dagbladet, eventuelt VG og det jeg rekker utover dagen.
Han merker han ser mer videoer, særlig av den humoristiske typen.

Glad i mat- og musikkstoff Men han betaler ikke for noe avisprodukt på nett. Han trekker parallellen til musikkonsum:
- Tidligere kunne jeg bruke 5000-6000 kroner i måneden på musikk. Nå kan jeg laste ned dobbelt så mye jeg kjøpte på det meste, og det er ekstremt praktisk.

Derfor har han også liten tro på papiravisens framtid.
- Jeg tror den kommer til å forsvinne. Jeg merker det selv. Jeg er så gammel at jeg liker det fysiske formatet, og før leste jeg Dagbladet på papir sju dager i uka. Nå kjøper jeg det bare i helgene eller hvis jeg skal bort. Og etter hvert slutter jeg nok med det også, det er jeg sikker på, sier Mikalsen.

Morsomme videoer
Mikalsen er kokk, og leser dermed alt av matstoff, men også alt som har med musikk og bokanmeldelser å gjøre. Det viser seg også at han er to ganger juniormester i NM i trylling. Torsdag kveld var planen å dra til utestedet Crossroads i Oslo sentrum, som har startet en klubbkveld annenhver torsdag for folk som driver med trylling.

- Men sport, da, er du interessert i det?
- Mest kampsport, ikke så mye fotball.
- Ski?
- Jeg har blitt mer interessert i sjakk. Jeg trodde aldri jeg skulle synes det var mer spennende å se på sjakk enn langrenn, men sånn er det.
- Det er Magnus-relatert?
- Ja, det var den feberen der, ja.

- Er det noe vi kan bli bedre på?
- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg synes det er ganske bra. Mer trylling, kanskje, hehehe. Men det er vel litt mye å be om.