Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andre brannstiftelse på en uke

Hotel Fønix i Dronningensgate påtent igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En vekter ble fraktet til legevakta med røykskader etter at han gikk inn og slukket en brann på et ubebodd rom på Hotel Fønix i det belastede området i Dronningensgate i Oslo sentrum i natt.

- En klut var påtent og kastet inn på gulvet i det ubebodde rommet i femte etasje, opplyser operativ uteleder Grethe Løland ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Kriminalvakta har rykket ut mange ganger til stedet. Vi ser på brannen som mistenkelig. Det er mye som tyder på at det er påtent med vilje. Det var ikke en teknisk feil, for å si det sånn.

- Andre gang på en uke

- Det er andre gang det brenner på Hotel Føniks den siste uka, sier vaktleder Kjell Pedersen ved Kriminalvakta til Dagbladet.no.

- Den forrige brannen var også påtent, og vi har etterforskere på stedet nå for å foreta undersøkelser, sier Pedersen.

Ubemannet om natta

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal alle beboerne ha fått beskjed om å flytte ut fra Hotel Fønix. Resepsjonen er ubemannet om natta, slik at det er vanskelig å ha kontroll på hvem som kommer og går i det 59-roms store hotellet.

- Hotellet er stort sett basert på fast leie, opplyser Løland.

Alle de 13 som var til stede på hotellet ble evakuert, og det er ingen andre har blitt skadet i branntilløpet.

 Det er andre gang på en uke at noen har forsøkt å tenne på Hotel Fønix i Dronningensgate i Oslo. Beboerne er bedt om å flytte ut. Foto: MIKKEL BAY VOLD
Det er andre gang på en uke at noen har forsøkt å tenne på Hotel Fønix i Dronningensgate i Oslo. Beboerne er bedt om å flytte ut. Foto: MIKKEL BAY VOLD Vis mer

Kriminalvakta har så langt ingen mistenkte i saken.