Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andre fly-tabbe på kort tid

En person fløy uten pass og billett, en annen med togbillett. Men Northport ser ingen grunn til å endre rutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går fortalte Dagbladet.no om personen som kom seg ombord på et fly med togbillett. Etter å ha gitt fra seg en billett fra flytoget spaserte personen inn på Norwegians fly fra Oslo til Tromsø.

Dette er ikke første glipp av denne typen. Finske Northport er selskapet som er ansvarlig for Norwegians innsjekking og ombordstigning, og det er andre gang på kort tid at selskapet nå tabber seg ut. I oktober reiste en kvinne fra Oslo til Riga uten billett og pass.

Med tanke på at selskapet kun har hatt dette ansvarsområdet siden 1. oktober, er ikke tallene utpreget positive.

Manuell kontroll

Northport ser likevel ingen umiddelbar grunn til å endre sine rutiner.

- Forrige gang var det svikt på flere områder, sier daglig leder i den norske avdelingen av Northport, Sverre Holger Jensen.

Han forteller at det dengang blant annet også var avvik hos grensekontrollen. Og denne gang var det menneskelig svikt som lå bak glippen.

Northport hadde i går gått over til manuell billettkontroll ved ombordstigning, fordi maskinen som normalt registrerer billettene ikke fungerte.

FLERE TABBER: Gårsdagens glipp hvor en person gikk gjennom billettkontrollen med en togbillett var den andre på to måneder. Arkivfoto: Scanpix
FLERE TABBER: Gårsdagens glipp hvor en person gikk gjennom billettkontrollen med en togbillett var den andre på to måneder. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

- Dette var derfor en menneskelig feil som aldri skulle ha forekommet, sier Jensen.

Mysterium

Hvordan det er mulig å ta feil av de to billettypene vil ikke Jensen spekulere i.

- En flytogbillett og en flybillett kan vel ligne, men det er jo to forskjellige ting. Det skal jo ikke skje, sier han.

En flytoggbillett inneholder ikke mye informasjon om den reisende. Navn står ikke oppført, og setenummer vil etter all sannsynlighet avvike fra flyets nummerering. Hva som i det hele tatt ble sjekket ved ombordstiging er derfor et lite mysterium.

- Jeg vet ikke. Det kan jeg ikke svare deg på, sier Jensen.

- Jeg meldte feilen til Norwegian i går, og vi har sammen utredet denne. Vi avventer nå en tilbakemelding fra Norwegian før vi kan konkludere og eventuelt finne nye rutiner.

- Vi har funnet ut av hva som skjedde, og hvem som var involvert. Vi vil ta en samtale med vedkommende, men foreløpig er ingenting bestemt, sier Jensen.

image: Andre fly-tabbe på kort tid
Hele Norges coronakart