FLYSTYRT: Den andre svarte boksen er funnet av FN-eksperter som gjør undersøkelser der Air Algerie-flyet styrtet i Mali med 116 om bord torsdag morgen. Foto: AFP / SIA KAMBOU / NTB Scanpix
FLYSTYRT: Den andre svarte boksen er funnet av FN-eksperter som gjør undersøkelser der Air Algerie-flyet styrtet i Mali med 116 om bord torsdag morgen. Foto: AFP / SIA KAMBOU / NTB ScanpixVis mer

Andre svarte boksen fra flystyrten i Mali funnet

116 døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den andre svarte boksen er funnet av FN-eksperter som gjør undersøkelser der Air Algerie-flyet styrtet i Mali med 116 om bord torsdag morgen.

- Den andre svarte boksen er funnet denne morgenen på styrtstedet, sier en av ekspertene, Radhia Achouri, som er tilknyttet FNs fredskorps som gjør tjeneste i Mali lørdag.

Den første svarte boksen ble funnet fredag.

Ingen av dem som var om bord overlevde styrten. 54 av de døde var franske borgere. Passasjerflyet, av typen McDonnell Douglas MD-83, var på vei fra Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou, til Alger, hovedstaden i Algerie. Vraket ble sent torsdag kveld funnet like ved grensa mellom Mali og Burkina Faso. De franske soldatene ble sendt for å samle bevis og sikre ulykkesstedet i nærheten av byen Gossi.

De svarte boksene er egentlig sterkt oransje så de skal være lettere å finne etter et havari. De inneholder en taleregistrator fra cockpiten og en ferdskriver.

(NTB)