STEMMER: Over 750 millioner mennesker kan avgi stemme under valget i India. Her stemmer en hinduistisk hellig mann i Ayodhya. Foto: SCANPIX
STEMMER: Over 750 millioner mennesker kan avgi stemme under valget i India. Her stemmer en hinduistisk hellig mann i Ayodhya. Foto: SCANPIXVis mer

Andre valgrunde i India i gang

Det er den største av de til sammen fem omgangene, med om lag 200 millioner stemmeberettigede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den andre etappen i valget på ny nasjonalforsamling i India holdes torsdag. Det er den største av de til sammen fem omgangene i den månedslange prosessen, med om lag 200 millioner stemmeberettigede.

Statsminister Manmohan Singh er ventet å selv stemme i løpet av dagen, i byen Guwahati i Assam. Delstaten har vært rammet av flere bombeangrep under valgkampen.

Torsdagens valgomgang omfatter en rekke delstater, fra den industrialiserte Maharashtra i sørvest til delstater der maoistopprørere er aktive.

Den første valgrunden i forrige uke ble voldelig i enkelte deler av landet da politi og valgkampmedarbeidere ble drept i et angrep som maoistopprørere har fått skylden for.

Til sammen 714 millioner indere skal under valget stemme fram 543 medlemmer til den føderale nasjonalforsamlingen i New Delhi. Resultatet ventes å bli spredt, med en ustabil koalisjonsregjering som følge.

Ingen av landets to største partier, Kongresspartiet og Det indiske folkepartiet, ligger an til å få absolutt flertall i valget, som avsluttes 13. mai. Det endelige sluttresultatet er ventet 16. mai.

(NTB)