Andrea (21) om innlegget hvor hun navngir de som ble frikjent i Hemsedal-saken: - Angrer ikke et sekund

Tre menn er blitt frikjent for å ha gjengvoldtatt Andrea Voll Voldum da hun var 18 år. Da dommen kom, valgte hun å gå ut offentlig med sin historie.

ANGRER IKKE: - Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg fortalte det. Det er det rette, sier Andrea Voll Voldum (21) om innlegget hun publiserte på et sosialt medium hvor hun navngir tre menn som er blitt frifunnet for å voldta henne. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet 
ANGRER IKKE: - Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg fortalte det. Det er det rette, sier Andrea Voll Voldum (21) om innlegget hun publiserte på et sosialt medium hvor hun navngir tre menn som er blitt frifunnet for å voldta henne. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÆRDAL (Dagbladet): I 2014 ble tre menn tiltalt for å ha voldtatt 18 år gamle Andrea Voll Voldum på en campinghytte i Hemsedal. 7. juli kom dommen: Fire av sju dommere mente de var skyldige, men de ble frikjent av mindretallet.

Da valgte Andrea å offentliggjøre identiteten til de tre mennene via et innlegg i sosiale medier. Innlegget skapte en voldsom debatt, både på sosiale og tradisjonelle medier.

- Jeg ville fortelle dette med egne ord, slik at ingen andre kan bli utsatt for det samme som jeg har opplevd, sier Andrea Voll Voldum (21) til Dagbladet.

Deler sine egne historier

I tida etter innlegget har Voldum mottatt hundrevis av meldinger fra jenter som befinner seg i samme situasjon.

- Det er ekstremt mange som kontakter meg og forteller sin historie. I går ringte en 63 år gammel dame for å fortelle at hun hadde opplevd det samme. Ellers er de fleste jenter som forteller at sakene deres er blitt henlagt eller at de nå, etter å ha lest historien min, tør å politianmelde overgriperne sine, sier Voldum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer