Tsunami på Tonga:

Andrea (28) er funnet

Andrea (28) har vært savnet siden lørdag, da øystaten Tonga ble rammet av en tsunami. I Sverige har mora ventet i «uutholdelig» spenning på livstegn fra dattera.

VAR SAVNET: 28 år gamle Andrea Sunne har vært savnet siden lørdag. Hun har nå gitt livstegn fra seg. Foto: Privat
VAR SAVNET: 28 år gamle Andrea Sunne har vært savnet siden lørdag. Hun har nå gitt livstegn fra seg. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet kunne onsdag fortelle om svenske Andrea Sunna (28), som var savnet på øya Tonga etter at øya lørdag ble rammet av en tsunamibølge etter et stort utbrudd i en undersjøisk vulkan.

Mora Annika Laguel hadde ikke hørt fra sin datter siden lørdag, da hun snakket med henne via FaceTime.

- Hun fortalte meg hvor redd hun var. Så ble samtalen brutt, fortalte Laguel til Dagbladet onsdag.

Livstegn fra Tonga

Nå har det kommet gledelige nyheter fra Tonga. Torsdag morgen fikk nemlig Annika Laguel en etterlengtet beskjed, ifølge svenske TV4:

Dattera Andrea er i live.

- Jeg har bursdag i dag, og dette er verdens beste bursdagsgave. Hun har det bra, sier Laguel til den svenske TV-kanalen.

Sist gang Laguel snakket med sin datter, hadde vulkanen nettopp brutt ut. Hendelsen har skapt massive ødeleggelser i øystaten i det sørlige Stillehavet og omtales som en «katastrofe uten sidestykke».

Minst tre personer er bekreftet omkommet, hundrevis av hjem ble knust og tusenvis ble meldt savnet. Blant dem var Andrea.

- Så skrekken i øynene hennes

28-åringen har de siste åra bodd på hovedstadsøya Nuku’alofa, hvor hun jobber som kokk. Der har hun opplevd både sykloner og jordskjelv - men aldri før har situasjonen vært så omfattende og uoversiktlig som nå, forteller mora.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.