FORSLÅTT: Det som skulle bli en hyggelig kveld på byen endte med å bli et mareritt for Andrea Sicignano, da hun og venninnen kom fra hverandre. Foto: Privat / GoFundMe
FORSLÅTT: Det som skulle bli en hyggelig kveld på byen endte med å bli et mareritt for Andrea Sicignano, da hun og venninnen kom fra hverandre. Foto: Privat / GoFundMeVis mer

Opplevde alle kvinners mareritt

Andrea ble forlatt for å dø etter voldtekten

Lå igjen i veikanten dekket av sitt eget blod.

- Dette kommer til å være vanskelig å lese for dere som kjenner meg, men jeg trenger at dere hører min historie, skrev amerikanske Andrea Sicignano (27) i et Facebook-innlegg like før jul.

Sicignano, som opprinnelig er fra New York, hadde bodd i Madrid i seks måneder da en venninne kom for å besøke henne.

De to hadde vært på et flamenco-show og drukket på byen. På vei hjemover skal de ha kommet fra hverandre, og Sicignano hadde kommet seg på feil buss, som tok henne til endestasjonen i et ukjent område av byen.

Klokka var fire om natten. All kollektivtransport hadde sluttet å gå, og hun satt seg ned på en benk for å finne ut hvordan hun skulle komme seg videre. Det var ingen i nærheten, unntatt en mann som hadde vært på bussen. Han satt seg ned ved siden av henne og tilbød henne hjelp.

- Sikker på at han skulle drepe meg

Hva som skjedde videre er uklart for henne, men hun erindrer at hun forsøkte å forlate stedet. Det var da mannen begynte å bli voldelig.

- Jeg skrek og kjempet imot med alle kreftene jeg klarte å mønstre, men han slo meg helt til jeg ikke klarte å kjempe mer. Jeg kunne ikke skrike lenger. Jeg kunne såvidt se gjennom de blodige øynene mine, skriver hun.

- Jeg var sikker på at han skulle drepe meg. Til slutt lukket jeg øynene og spilte død, i håp om at han skulle stoppe. Da jeg til slutt åpnet dem var han borte. Han voldtok meg.

Forslått og blindet av mørket og alt blodet i ansiktet reiste hun seg opp og løp barføtt bortover gata, mens hun ropte etter hjelp. Hun forteller at flere biler kjørte forbi før en fremmed bilfører stoppet og ringte etter ambulanse.

STORE SKADER: Slik så Andrea ut etter angrepet hun ble utsatt for etter en kveld på byen. Øynene var blodskutte og hovne, nesa var brukket på fire steder, og hun hadde sår og blåmerker over hele kroppen. Foto: Privat / GoFundMe
STORE SKADER: Slik så Andrea ut etter angrepet hun ble utsatt for etter en kveld på byen. Øynene var blodskutte og hovne, nesa var brukket på fire steder, og hun hadde sår og blåmerker over hele kroppen. Foto: Privat / GoFundMe Vis mer

Vel framme ved sykehuset var hun alene og livredd, men hun skriver at hun ble godt ivaretatt, både av sykehuspersonalet og politiet.

Ifølge den spanske avisa El País mottok politiet en anmeldelse fra Sicignano 9. desember, og den mistenkte mannen ble arrestert i Carabanchel-distriktet utenfor den spanske hovedstaden tre dager seinere.

Han skal være en kjenning av politiet, men har ingen tidligere voldtektsdommer mot seg.

- Trodde aldri at noe sånt kunne skje meg

I Facebook-innlegget skriver Sicignano at hun ikke vil la den skremmende hendelsen definere seg, men at det definitivt vil endre hvordan hun lever livet sitt.

- Jeg trodde aldri at noe sånt kunne skje meg. Jeg har reist alene i flere år. Jeg er sterk, intelligent og selvstendig. Ingenting av det betyr noe når du møter en mann som vil skade deg. Vær så snill - aldri tenk at det ikke kan skje deg.

Hun skriver at hun aldri mer vil drikke til det punktet at hun slipper ned «guarden», fordi hun nå har blitt bevisst på hvor vanlig det hun opplevde den kvelden faktisk er. Og som kvinner er det ingenting vi kan gjøre for å hindre det, skriver hun.

27-åringens historie er i skrivende stund delt over 44 000 ganger. To dager etter at den ble lagt ut startet hun og familien en innsamlingsaksjon for voldtektsofre. På innsamlingsnettsiden skriver hun at hun er overveldet over responsen.

- Jeg er så overveldet over all støtten og kjærligheten som renner inn fra alle verdens hjørner. En enkel takk vil aldri kunne vise hvor stor takknemlighet jeg har følt de siste ukene.