Elsparkesykkel

Andrea er blind (23) - meid ned flere ganger

Bruk av elsparkesykkel i ruspåvirket tilstand er et stort problem, viser tall fra Oslo skadelegevakt.

OPPGITT: Det er blitt vanskeligere for Andrea og Ortis å ferdes i Oslos gater etter at elsparksyklene kom.
OPPGITT: Det er blitt vanskeligere for Andrea og Ortis å ferdes i Oslos gater etter at elsparksyklene kom. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Studenten Andrea Isaachsen Olvin bor i Oslo. Siden hun er blind har hun alltid med seg førerhunden Ortis når de er ute og går. Begge har hatt noen uheldige episoder de siste månedene.

- Det går mange tanker i hodet ditt fra du blir truffet til du faller. Jeg vet jo aldri hvordan jeg kommer til å lande. På hodet eller rumpa. Jeg blir livredd for Ortis, som også har blitt truffet en av gangene.

Hun har i Oslos gater blitt påkjørt av elsparkesyklister minst tre ganger siden midten av mars. Samtlige førere har vært beruset, ifølge Andrea.

- Jeg skjønner at de er beruset. Det er en kombinasjon av lukt, væremåte og snakkemåte. Når du selv er edru er det lett å merke at andre er påvirket av noe. Det sitter mye i klærne.

Det finnes nå tusenvis av elsparkesykler rundt om i Oslos gater, og veldig mange tar i bruk disse. Via en app på telefonen kan du låse opp den elektriske sykkelen og benytte den innenfor tidsrommet du leier den. Sparkesyklene er så godt som lydløse og har en toppfart på 20 kilometer i timen.

Andrea understreker at hun syns konseptet er både lurt og bra, men det har ført til at hun må ta mange flere forholdsregler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer