Andrea Voll Voldum (21) er «Årets navn»:

Andrea om å være et forbilde: - Jeg er 21 år og har ikke startet livet engang. Det er veldig rart, men det er fint å være der for andre i samme situasjon

Hemsedal-saken satte sinnene i kok hos det norske folk. Hun orket å ta kampen om et tabulagt tema. 

PRIS: Andrea Voll Voldum er kåret til «Årets navn» i Dagbladet 2016. Tre menn ble tiltalt for å ha voldtatt henne i Hemsedal 23. mars 2014, men de ble frikjent av mindretallet i Borgarting lagmannsrett juli i år. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
PRIS: Andrea Voll Voldum er kåret til «Årets navn» i Dagbladet 2016. Tre menn ble tiltalt for å ha voldtatt henne i Hemsedal 23. mars 2014, men de ble frikjent av mindretallet i Borgarting lagmannsrett juli i år. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÆRDAL (Dagbladet): - Når jeg får tid til å tenke gjennom det kommer jeg til å sitte stolt igjen, men jeg tror ikke jeg har skjønt alt sammen ennå.Smilet er på plass. Det tok tid. For dette halvåret har vært en berg- og dalbane. Eller et tog Andrea Voll Voldum (21) ikke skjønte at hun faktisk satte seg på da hun delte et innlegg på et sosialt medium der hun skrev at hun hadde blitt voldtatt av tre menn natt til 23. mars 2014. Og hun valgte å navngi de tre tiltalte.

Hennes historie er blitt mye omtalt som «Hemsedal-saken». Saken der tre menn ble frikjent for å ha voldtatt henne på nachspiel i en campinghytte i Hemsedal. Mennene ble frikjent av mindretallet i Borgarting lagmannsrett 7. juli i år.

Blant mange kandidater som har preget nyhetsbildet i 2016, har Dagbladet bestemt at 21-åringen er «Årets navn».

Forbilde

- Det har vært litt av en høst. Det er stort å bli kåret til «Årets navn». Det hadde jeg aldri trodd. Det er kult, sier Andrea Voll Voldum og ser på mamma Wenche Voll. Wenche er enig.

Julesnøen i hjembygda Lærdal er fraværende. Kun de høyeste fjelltoppene rundt bygda er hvite. Julepynten har mamma Wenche vært forsiktig med å ta fram. Bare to nisser står til pynt i trappa. Andrea er ikke så glad i julepynt - særlig ikke nisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer