Andreas (16) hadde ingen ytre skader

Obduksjonen gir ikke svar på hvorfor skoleeleven døde. Ingenting tyder på at han falt og slo seg i hjel.

MINNET: Ved stedet der Andreas Finnanger (16) ble funnet død fredag, ble det lagt ned hilsener og lys. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN/DAGBLADET
MINNET: Ved stedet der Andreas Finnanger (16) ble funnet død fredag, ble det lagt ned hilsener og lys. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange har satt sin lit til at obduksjonen ville gi svar på hvorfor 16 år gamle Andreas Finnanger fra Otterøy utenfor Namsos plutselig døde på vei til skolen fredag.

Men i dag foreligger den foreløpige obduksjonsrapporten - og den gir ingen svar. Den underbygger heller ikke at Andreas falt og slo seg i hjel, slik flere har trodd.

- Det er ingen tegn på ytre vold, og heller ingen tegn på fall, sier Bengt Ivan Blom, etterforskningsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt, til Dagbladet.

Får kanskje aldri svar Dermed er 16-åringens plutselige dødsfall en gåte - og kanskje vil man aldri få et klart svar på hva som egentlig skjedde.

- Det er sannsynlig at han døde av medisinske årsaker - men det er heller ikke avdekket, sier Blom.

Han understreker at det skal tas flere prøver av den avdøde før endelig obduksjonsrapport foreligger.

- Og skulle det dukke opp noe, vil vi selvsagt bli informert.

Avslutter etterforskningen På tross av at dødsårsaken ikke er fastslått, er politiet nå i ferd med å avslutte etterforskningen, etter at den tekniske delen av prosessen, med avhør av folk i nærområdet, ble gjennomført i helga.

- Vi konkluderer med at ingenting kriminelt er skjedd, sier etterforskningslederen.

Han understreker:

- Av og til dør folk uten åpenbar årsak. Det er slett ikke så uvanlig.

Det var Andreas' lillebror og stemor som fant ham død på gårdsveien hjemme fredag morgen. I helga har Namsos' kriseteam vært aktive med å følge opp så vel familie som skolekamerater, og søndag ble det holdt en større minnestund for 16-åringen.

FUNNET PÅ GÅRDSVEIEN HJEMME: Andreas var på vei til skolebussen og var bare kommet noen titalls meter hjemmefra da han døde. Han ble funnet kort tid etterpå av sin lillebror og stemor. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN/DAGBLADET
FUNNET PÅ GÅRDSVEIEN HJEMME: Andreas var på vei til skolebussen og var bare kommet noen titalls meter hjemmefra da han døde. Han ble funnet kort tid etterpå av sin lillebror og stemor. Foto: OLE-MORTEN JOHANSEN/DAGBLADET Vis mer