<strong>SITTER FAST:</strong> Andreas Solibakke og en rekke passasjerer som skulle til Molde fra Flesland, sitter nå fast på flyplassen. Foto: Andreas Solibakke
SITTER FAST: Andreas Solibakke og en rekke passasjerer som skulle til Molde fra Flesland, sitter nå fast på flyplassen. Foto: Andreas Solibakke Vis mer

Andreas ble fanget på flyet på grunn av bombetrussel. Nå er flyplassen åpnet igjen

Flesland evakuert etter bombetrussel mot Widerøe-fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andreas Solibakke (22) fra Sogn og Fjordane satt på et fly som skulle fra Flesland til Molde, da Bergen lufthavn ble evakuert.

Han og de andre passasjerene fikk beskjed om at de ikke fikk forlate flyet, og at flyet ikke kunne ta av før situasjonen var avklart. Bergen lufthavn Flesland ble evakuert like etter klokka 20.00 i kveld på grunn av en «sikkerhetshendelse», i ettertid viste det seg av hendelsen dreide seg om en bombetrussel mot et Widerøe-fly.

- Vi har blitt fortalt av kapteinen at det er en bombetrussel mot et Widerøe-fly. Det var lite god steming når vi fikk beskjed om å vente. Nå venter vi på å ta av, så får vi håpe det går, sier Andreas Solibakke til Dagbladet.

Heldigvis gikk det bra for Andreas og de andre på Flesland. Bombetrusselen ble avklart av Hordaland-politiet klokka 21.15 i kveld.

Sto på bakken - Vi mottok en bombetrussel mot et av våre fly på Flesland. Vi varslet politiet og kapteinen på dette flyet så kjapt som mulig, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe til Dagbladet.

Widerøe-flyet sto på bakken og skulle ta av da trusselen kom. Det var 34 passasjerer om bord.

- De ble evakuert, og så overtok politiet saken, forteller Kongsteien.

- Nå er det politiet som har saken. Vi fikk gjennomfart en rask og god evakuering, sier Kongsteien til Dagbladet

Passajerer evakuert - Det er en sikkerhetshendelse som gjør at vi evakuerer terminalen og deler av flyplassen, sa lufthavnsjef Aslak Sverdrup til Dagbladet like etter at trusselen var kjent.

Han fortalte at alle passasjerer da var ute av bygget. De ble tilbudt opphold på hotell mens politiet undersøker situasjonen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer