Andreas ble liggende urørlig i flere minutter

Andreas Bull-Gundersen (25) ba dørvakten kaste ut gjerningsmannen før han ble slått ned.

FUNNET PÅ HUSBÅTEN: Etter å ha blitt avvist på legevakten ved Rigshospitalet dro Andreas og kameraten hjem. Han følte seg bra igjen søndag og vennegjengen følte at det var trygt å dra fra ham. På tirsdag ble han funnet død på husbåten sin i Sydhavnen i København. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
FUNNET PÅ HUSBÅTEN: Etter å ha blitt avvist på legevakten ved Rigshospitalet dro Andreas og kameraten hjem. Han følte seg bra igjen søndag og vennegjengen følte at det var trygt å dra fra ham. På tirsdag ble han funnet død på husbåten sin i Sydhavnen i København. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Dansk politi har overvåkningsbilder av gjerningsmannen som kastet ølglass i hodet på nordmannen Andreas Bull-Gundersen (25).

Hendelsen fant sted søndag morgen, etter en uoverensstemmelse på utestedet Café Rust.

Den norske studenten, som hadde en alvorlig blødersykdom, ble funnet død tirsdag kveld i husbåten der han bodde.

Københavnpolitiet mener han døde som følge av hodeskadene han ble påført av ølgasset som ble kastet mot ham.

Stakk av fra stedet
Ifølge danske Ekstra Bladet jakter politiet nå en ung mann med innvandrerbakgrunn. Andreas skal ha havnet i en diskusjon med gjerningsmannen før det fatale slaget.

Foranledningen til dette er foreløpig ikke kartlagt.

En av Andreas' kamerater som var med på Rust på lørdag fortalte til Dagbladet i går at motivet trolig var sjalusi.

Ølglasset ble kastet mot 25-åringen etter at han hadde gitt en klem til en venninne på utestedet.

Politiet kjenner på nåværende tidspunkt ikke identiteten til gjerningsmannen, ifølge politikommisær Henning Schou Kofoed ved København-politiet.

- Men vi har bilder fra overvåkningskameraet og håper på bakgrunn av disse å finne ut hvem han er, sier Schou Kofoed til Dagbladet.no.

Han sier det også kan bli aktuelt å offentliggjøre overvåkningsbildene for å få publikumshjelp til å identifisere gjerningsmannen.

- Dette er noe vi tar stilling til over helgen, hvis gjerningsmannen ikke blir funnet til da.

Henvendte seg til dørvakten
Opptakene fra overvåkningskameraet i baren på Rust viser at gjerningsmannen kastet to ølglass etter nordmannen, etter at 25-åringen ba dørvakten om å kaste gjerningsmannen og kameraten hans ut av utestedet.

- På overvåkningsbildene kan man se at Andreas går mot dørvaktene og at en tredje person tar et glass og kaster etter ham på to meters avstand, forteller daglig leder for utestedet Lars Orlamundt til Ekstra Bladet.

- Han treffer ikke helt og tar et nytt glass og kaster mot Andreas. Glasset treffer han på siden av hodet, sier Orlamundt om episoden, som fant sted inne på Rust klokka 04.21, etter en Datarock-konsert.

Opptakene viser at dørvaktene kommer bort til Andreas omkring ett minutt etter at han ble slått ned.

Da har gjerningsmannen og hans to kamerater forsvunnet fra stedet.

De tre personene skal ikke være faste gjester ved utestedet, og personalet kjente dem ikke igjen.

Slått bevisstløs
Ifølge etterforskningslederen var slaget med ølglasset ved baren på Cafe Rust så kraftig at Bull-Gundersen var bevisstløs i flere minutter.

- Videoopptaket viser at han faller sammen og blir liggende urørlig på gulvet i to-tre minutter.

Gjerningsmannen vil, når han blir tatt, siktet for vold med døden til følge.

Dagbladet har tidligere snakket med 25-åringens pårørende og kamerater, som forteller at han ble avvist på legevakten søndag morgen.

Språklig misforståelse
Den alvorlige blødersykdommen gjorde at han var avhengig av legetilsyn hvis han skadet seg. En språklig misforståelse var trolig årsaken til at nordmannen ble avvist av helsepersonellet ved Rigshospitalet.

- Vi sa gang på gang at han var bløder, men sykepleieren forsto ikke og svarte at hun ikke kunne se noe blod. Vi sa det latinske navnet på sykdommen, hemofili, men hun misforsto og trodde han var homofil. Hun ga klart uttrykk for at han ikke trengte noe behandling fordi han var homo,  fortalte en av kameratene, som var med Andreas på legevakten.

Direktør for utestedet Café Rust, Lars Orlamundt, sier til Dagbladet i dag at den språklige forvirringen kunne vært unngått dersom utestedet hadde sendt med en ansvarlig person til legevakten. 

Foreløpig obduksjonsrapport viser at dødsårsaken var hjerneblødning, mest sannsynlig forårsaket av hodeslaget.

FUNNET DØD: Den norske studenten Andreas Bull-Gundersen (25) ble funnet død tirsdag kveld. Foto: PRIVAT
FUNNET DØD: Den norske studenten Andreas Bull-Gundersen (25) ble funnet død tirsdag kveld. Foto: PRIVAT Vis mer