Ville tilstander i marka

Andreas blokkerte veien for å stoppe turfolket

Til tross for klare oppfordringer om å ikke oppholde seg i områder med mye folk, var det mange som dro ut i marka lørdag.

TROSSER TILTAK: Selv om helsemyndighetene til stadighet oppfordrer nordmenn til å holde seg unna folkemengder, er parkeringsplassene i marka stappfulle så fort sola skinner. Video: Tipser. Klipp: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om store deler av landet i disse dager holder seg innendørs for å stoppe spredningen av coronaviruset oppfordrer helsemyndighetene folk til å komme seg ut i vårsola.

- Mange kan oppleve brakkesyke. Det blir mye tid inne og hjemme, og da er det viktig å si at det er fullt mulig å komme seg ut, med unntak av dem som er syke og i isolasjon. Kom dere ut, gå på tur. Frisk luft er viktig for fysisk og mental helse, sa divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet på en pressekonferanse lørdag, ifølge NTB.

Men selv om folk rådes til å komme seg utendørs oppfordres det til å ikke oppholde seg i områder med mye folk, og holde minst én, helst to meters avstand.

- Ville tilstander

Lørdag har Dagbladet mottatt flere tips om at det er mange som valfarter ut i marka. De mange turfolkene skapte lørdag problemer i Draksten, ei grend i Selbu kommune utenfor Trondheim.

- Her var det ville tilstander. Jeg kom meg ikke på butikken, forteller Draksten-beboer Andreas Geisnes til Dagbladet.

Det var Adresseavisen som omtalte problemene i Draksten først.

Geisnes forteller at den kommunale parkeringsplassen var så full at folk hadde begynt å parkere langs veien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer