FOR RETTEN: Politiet etterlyste gjerningsmannen med disse bildene. Nå skal det avgjøres om dansk-pakistaneren skal sendes ut av landet. Foto: Dansk politi
FOR RETTEN: Politiet etterlyste gjerningsmannen med disse bildene. Nå skal det avgjøres om dansk-pakistaneren skal sendes ut av landet. Foto: Dansk politiVis mer

Andreas døde etter å ha fått et ølglass i hodet, nå skal overfallsmannen for retten

Nordmannen ble funnet død i sin husbåt to dager etter overfallet i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag 10. mai 2009 ble nordmannen Andreas Bull-Gundersen slått i hodet med et ølglass, på utestedet Rust i København.

En dansk-pakistansk mann ble etter kort tid etterlyst av politiet i Danmark, men det var ikke før i september mannen meldte seg for politiet. I dag skal mannen for retten.

Utvisning? Ifølge BT.dk har mannen allerede tilstått overfallet, så det spørsmålet det er knyttet mest spenning til er om mannen skal bli utvist fra Danmark.

- Han har erkjent at han kastet ølglasset, og nå skal saken for retten. Nå skal vi finne ut om vi skal be om at han utvises til Pakistan også, sier Søren Harbo fra politiet i København til Berlingske Nyhedsbureau. 

Han foreller at påtalemyndigheten forhandlet med den siktedes forsvarer i rundt ett år før han kom tilbake til Danmark og meldte seg.

Bløder Nordmannen fikk et tungt ølglass i hodet i mai 2009. Opptakene fra overvåkningskameraet i baren på Rust viser at gjerningsmannen kastet to ølglass etter nordmannen. Det siste glasset traff ham, og gjorde at Andreas ble bevisstløs.

Fordi han var bløder, oppsøkte han selv Rikshospitalet, sammen med noen venner, for å få hjelp samme natt.

Vennene ble misforstått da de forklarte at han led av hemofili. Legen trodde de sa homofili og avviste Andreas.

Hemofili innebærer at blodet ikke koagulerer og personene med sykdommen trenger å få tilført en spesiell faktor for å stanse blødningene.

Tiltalt for grov vold To dager senere ble Andreas funnet død i sin husbåt, dødsårsaken var hjerneblødning.

UTESTEDET: Dette er Rust, hvor Andreas Bull-Gundersen fikk et ølglass i hodet, natt til søndag 10.05.09. Han ble funnet død to dager senere i sin husbåt, årsaken var hjerneblødning.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet/Privat
UTESTEDET: Dette er Rust, hvor Andreas Bull-Gundersen fikk et ølglass i hodet, natt til søndag 10.05.09. Han ble funnet død to dager senere i sin husbåt, årsaken var hjerneblødning. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet/Privat Vis mer

Dansk-pakistaneren var etterlyst med bakgrunn i anklager om vold med døden til følge, nå er han tiltalt for grov vold.

- Gjerningsmannen kan ikke bebreides for at offeret døde. Det var ikke gjerningsmannens skyld at offeret ikke fikk rett behandling. At offeret endte med å dø av skadene var ikke noe gjerningsmannen kunne forutse, og han kan derfor ikke straffes for det, sier Harbo.

Det er ventet at saken vil bli avsluttet i retten i dag.

HUSBÅTEN: Andreas Bull-Gundersen ble funnet død her om kvelden 12.05.09. . Foto:  Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
HUSBÅTEN: Andreas Bull-Gundersen ble funnet død her om kvelden 12.05.09. . Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer