Andreas er jukseruss for tredje år på rad

De har russebil, russedress og russekort. Men de er ikke russ. De vil bare være med på festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For selv om man ikke har eksamen fra videregående skole så er det gøy med russebrus, Coolio på Tryvann, kyssing av politimenn og våkenetter. Det er Aftenposten som har snakket med tre gutter som har erfaring som jukseruss. Andreas gjør det for trede året på rad nå:

- For å feste. Fyll og mange damer er poenget, sier Andreas til Aftenposten.

Selv er han ikke noe skolelys, og sluttet i ungdomsskolen. Men feik russe-id og russedress gjør at han sklir rett inn på festene. Hvert år har han brukt mellom 15000 og 20000 på festinga, han har vært i Lillehammer og og Stavanger og han har til og med kysset en politidame.

Kameratene Jan Inge og Andreas Gisle er også med på jukset, sistnevnte kan i år endelig gjøre det på ordentlig, han er i ferd med å fullføre videregående. Men i fjor var han jukseruss.

Ifølge de tre er det ganske vanlig å henge seg på russefeiringa selv om man ikke er russ, men det er nesten bare gutter som gjør det. De mener jentene ikke tør.

De tre har kommet seg inn greit i russemiljøet, men de har fått noen frekke kommentarer av og til:

- Enkelte kan slenge noen bemerkninger, men det er mest sånne som har vært russ året før og ikke jukser. Ellers synes de fleste det er ganske greit, i alle fall når de har drukket litt, sier de til Aftenposten.

Blant triksene for å komme seg inn på Tryvann nevner de å stå bak en buss som kjører inn her eller ligge på taket av bussen. Det lønner seg også å kjenne noen i russestyret og ligge lavt i terrenget for ikke å få for mye oppmerksomhet.

DE HAR ALLE KNUTENE ALLEREDE:</B> Politikvinnen er allerede kysset, men det går jo an å gjøre det en gang til. Dette er jukserussens russefeiring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer