Andreas' sjef tror dødsfallet kunne vært unngått

- Hadde vi visst om sykdommen ville vi sendt en ansvarlig person med ham, sier sjefen til Andreas Bull-Gundersen.

I SORG: Direktøren på utestedet Rust forteller at de ansatte er i sorg etter at de fikk nyheten om at kollegaen var funnet død. Foto: KRISTIAN RIDDER NIELSEN/DAGBLADET
I SORG: Direktøren på utestedet Rust forteller at de ansatte er i sorg etter at de fikk nyheten om at kollegaen var funnet død. Foto: KRISTIAN RIDDER NIELSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): I kveld har de ansatte på utestedet Rust i København sittet i krisemøte etter at Andreas Bull-Gundersen ble funnet død tirsdag.

Hemofil forvekslet med homofilDirektøren for utestedet sier til Dagbladet at dødsfallet kunne vært unngått dersom Rust hadde vist at den norske 25-åringen var bløder. Lørdag kveld fikk han et ølglass i hodet da han var på utestedet sammen med noen venner, og da han dro til Rigshospitalet ble han sendt hjem selv om han forsøkte å forklare at han var hemofil.

Bull-Gundersen var ansatt på Rust og jobbet der ved siden av studiene.

- Vi sa gang på gang at han var bløder, men sykepleieren forsto ikke og svarte at hun ikke kunne se noe blod. Vi sa det latinske navnet på sykdommen, hemofili, men hun misforsto og trodde han var homofil. Hun ga klart uttrykk for at han ikke trengte noe behandling fordi han var homo, fortalte en kamerat av Bull-Gundersen til Dagbladet i går.

- I sjokkDirektør Lars Orlamundt sier til Dagbladet at de ansatte som var på jobb lørdag kveld har fått tilbud om krisehjelp etter at kollegaen deres døde. - Vi er i sjokk over det som har hendt og det er stor sorg hos de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.