- Andreas var en kjærlig gutt med en sterk og intens livsglede

Hamar Domkirke var fylt til randen da tilreisende, familie og venner, kjente og ukjente tok farvel med hele Hedmarkens gromgutt.

STÅR SAMMEN I SORGEN: Justisminister Knut Storberget bukker foran kisten til Andreas Dalby Grønnesby i Hamar Domkirke. Foto: Benjamin A. Ward/ Dagbladet
STÅR SAMMEN I SORGEN: Justisminister Knut Storberget bukker foran kisten til Andreas Dalby Grønnesby i Hamar Domkirke. Foto: Benjamin A. Ward/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet:) Kirkeklokkene ringer. Blomstene som ungdommen legger ned, en etter en, har begynt å fylle oppgangen i Hamar domkirke.

Livsglad gutt Kirken er helt full, og flere får beskjed om å vente utenfor for å følge med på begravelsen til den åpne, kreative og livsglade 17-åringen via høytalere på utsiden. Ungdommer sitter på gulvet, og holder rundt hverandre. Tårene triller nedover de unge kinnene.

De er der alle sammen. Unge gutter med kullsvart hår og piercinger i ansiktet. Jenter pyntet i små korte kjoler. Idrettsguttene.

Alle de ulike typene venner som Andreas Dalby Grønnesby (17) var så glad i, og som har strømmet til fra Drammen, Stange, Hamar og Oslo, for å ta et siste farvel med en av Hedmarks gromgrutter.

Falt i døden Bare seks dager etter sin 17-årsdag ble han jaget i døden av Anders Behring Brevik på Utøya. I redsel og forvirrelse sprang han og bestekompisen mot noen klipper på baksiden av øya.

Andreas mistet fotfestet og falt åtte-ti meter. Han døde momentant.

 - Alle vil komme her å si farvel til Andreas i dag. Dette er trist, han var en god gutt, tvers i gjennom, sier Lars Melvin Hovde, en av Andreas nærmeste venner og oppretteren av minnegruppa hans på Facebook.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.