I AVHØR: Andrea Voll Voldum forklarer i flere avhør hvordan hun oppfattet situasjonen på nachspielet og i campingvogna. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet

Andreas versjon

- Jeg spurte hva som kom til å skje når jeg tok tabletten. Da svarte de at jeg kom til å bli glad og at livet ville føles fantastisk, sier Andrea Voll Voldum i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andrea var ute med venner i Hemsedal sentrum lørdag kveld. Hun kom ikke inn på utestedet Bart(t) fordi det var 20 års aldersgrense. Seinere på kvelden møtte hun først en av mennene på Shell-stasjonen.

Han virket full, men hyggelig. Deretter kom 27-åringen og inviterte Andrea med på nachspiel til «Harryhytta».

I bunnene av saken kan du klikke deg videre til saken om mobilsporene og den skjebnesvangre snapchat-en Andrea fikk, og svarte på.

Dette er hva Andrea forklarte om de samme skjebnesvangre timene.

I avhør 24. mars klarer Andrea i større grad i stand til å forklare seg om hendelsene som fant sted.

I taxien på vei til nachspiel, forklarer Andrea i avhør at en av mennene befølte henne på låret da hun satt på fanget hans, men at hun da var såpass kontrollert at hun klarte å ta vekk hånda hans.

Andrea forklarer at hun husker hva som skjedde rundt klokka halv to på nachspiel på «Harryhytta». Det var da hun ble tilbudt kapselen med MDMA.

- Jeg spurte hva som kom til å skje når jeg tok tabletten. Da svarte de at jeg kom til å bli glad og at livet ville føles fantastisk, sier Andrea i avhør.

Klokka 01.56 sender hun en melding til en venn. Hun begynner å bli kvalm, og så forsvinner hun. Fingre, føtter og lepper begynner å prikke. Fra klokka to til og fram til klokka fem på morgenen, husker hun bare glimt.

- Jeg ble livredd og prøvde å sende en melding til mamma, men klarte det ikke, sier Andrea i avhør, og forklarer hvordan rusen påvirket henne:

- Alle begynte å snakke kjempefort. Ting gikk på «repeat», sier Andrea, som forklarer at det neste hun husker er at hun våkner i senga i kjelleren. Hun er avkledd og alt rundt henne går veldig sakte. Mannen som ligger bak henne har sex med henne og smiler, forteller hun. 31-åringen var tiltalt for dette forholdet, men ble frikjent av en enstemmig lagmannsrett.

Det neste Andrea husker er at hun blir båret inn og ut av en taxi.

Så blir det svart igjen. Seinere husker hun glimt fra natta. Hun husker at mennene sa ting som «nå er det min tur», og at de snudde på henne i senga. Hun vet ikke når hun sov eller når hun var våken. Hun husker at de spurte henne om hun gikk på p-piller. Mennene har forklart at det var Andrea som sa at hun gikk på p-piller, og at de ikke trengte å bekymre seg for kjønnssykdommer.

- Jeg var helt borte. Jeg var lammet og nummen og lå bare der uten å gjøre noe, sier Andrea, som forklarer at hun ikke gjorde noen mostand. Hun husker at hun ved en anledning sa nei, men husker ikke når. I lagmannsretten husket hun ikke om hun sa nei.

Det neste hun husker klart er at hun våkner i senga i campingvogna rundt klokka fem på morgenen og at hun er avkledd. Hun vet ikke hvor hun er.

- Jeg tenkte da at jeg ville hjem, og at dette var ekkelt, sier Andrea i avhør, som trodde at hun drømte.

Hun går inn på badet for å sende tekstmeldinger til moren. Hun føler at en av mennene prøver å finne ut hva hun gjør der inne. Hun ber moren om å ikke ringe henne, bare sende tekstmeldinger.

Hun sier så at mennene sa hun ikke skulle kle på seg, og at hun ikke skulle dra. Rundt klokka kvart på sju, går hun ut av campingvogna.

De tre mennene forklarte at stemningen var god på morgenen, og at Andrea blant annet utvekslet kontaktinformasjon med en av dem. Andrea sier at hun spilte med på den gode stemningen fordi hun var redd.

Andrea går bort til Shell-stasjonen, hvor moren hennes skal plukke henne opp. Når moren kjører inn på bensinstasjonen, reagerer hun på hvordan Andrea står. Det er ikke den Andrea hun kjenner.