Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andreassen: – Ikke bra for kronen å ha en usikker sentralbank

Sjeføkonom Jan Andreassen mener det er stor fare for at hevingen nå, som en sen takling på høykonjunkturen vi er i ferd med å legge bak oss, med varsel om mulig kutt i 2022, ansees å være vinglete.

«DOVISH HIKE»: - Ikke bra for kronen å ha en usikker sentralbank, sier sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen i etterkant av rentedommen torsdag. Foto: Finansavisen
«DOVISH HIKE»: - Ikke bra for kronen å ha en usikker sentralbank, sier sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen i etterkant av rentedommen torsdag. Foto: Finansavisen Vis mer

(Finansavisen:) – En såkalt «dovish hike», kommenterer sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen til Finansavisen.

Les også: Rentedommen er klar

Torsdag gikk det frem at Norges Banks hovedstyre har besluttet å heve styringsrenten med 0,25 prosentenheter til 1,50 prosent.

– Slik vi nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dette nivået den nærmeste tiden, uttalte sentralbanksjef Øystein Olsen.

– Jeg ser ikke hvorfor Norges Bank måtte gjøre noe slikt, nå som sykliske komponenter åpenbart topper ut og boligbyggingen og bilsalg faller markert tilbake, sier sjeføkonom Andreassen.

Han mener det er stor fare for at hevingen nå, som en sen takling på høykonjunkturen vi er i ferd med å legge bak oss, med varsel om mulig heving i 2021 og mulig kutt i 2022, ansees å være vinglete.

– Ikke bra for kronen å ha en usikker sentralbank, avslutter Andreassen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling