USOLGT LUKSUS: Også de store byene begynner å akkumulere store mengder usolgte luksusboliger, ifølge Eika-økonom Jan Andreassen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
USOLGT LUKSUS: Også de store byene begynner å akkumulere store mengder usolgte luksusboliger, ifølge Eika-økonom Jan Andreassen. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Andreassen: Boligene det vil bli vanskeligere å bli kvitt

Ifølge sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Andreassen, er vi nok bare halvveis i den byggekorreksjonen som er underveis.

(Hegnar.no:) - Vi er nok bare halvveis i den byggekorreksjonen som er underveis og som en eventuell renteøkning til uken vil bidra til å gi fart, kommenterer sjeføkonom i Eika Gruppen, Jan Andreassen, til Hegnar.no.

Salget ned

Tall fra Boligprodusentene viste torsdag at nyboligsalget var ned to prosent i februar 2019, sammenlignet med samme måned året før.

Igangsettingen av nye boliger i februar var ned 24 prosent, sammenlignet med samme måned året før.

Tallene er ifølge Andreassen langt ferskere enn de fra Statistisk sentralbyrå (SSB), som kommer med et tidslag på to-tre måneder.

- Ser en bort fra fylkene som omringer Oslofjorden, og Bergen, Trondheim, Stavanger/Sandnes, var det nesten ikke vekst i befolkningen i fjor. Bedre blir det ikke i år, sier sjeføkonomen.

Les også: - Vi er igjen bekymret for igangsettingen av nye boliger i Oslo-markedet

Usolgt luksus

Også de store byene begynner å akkumulere store mengder usolgte luksusboliger, påpeker Andreassen.

- Boliger som det kommer til å bli stadig vanskeligere å bli kvitt, jo mer Norges Bank rører på seg, sier Eika-økonomen.

Les også: Norges største boligplattform klar for Johan Sverdrup