<strong>STUDERTE:</strong> Dette udaterte bildet viser Andrew Oberle ved en sjimpanse. For nesten en uke siden ble han angrepet og skamfert av to store hannsjimpanser på instituttet han studerte på i Sør-Afrika. Foto: AP Photo/HelpAndrewOberle/NTBScanpix
STUDERTE: Dette udaterte bildet viser Andrew Oberle ved en sjimpanse. For nesten en uke siden ble han angrepet og skamfert av to store hannsjimpanser på instituttet han studerte på i Sør-Afrika. Foto: AP Photo/HelpAndrewOberle/NTBScanpix Vis mer

Andrew (26) ble mishandlet av sjimpanser i Sør-Afrika

De tok tak i beina hans og dro ham under et gjerde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske studenten Andre Oberle (26) skulle vise en gruppe rundt på Jane Goodall Institute Chimpanzee Eden i Sør-Afrika, da angrepet skjedde.

26-åringen gikk innenfor ett av de to gjerdene som skiller sjimpansene fra besøkende, og gikk inn i et område man ikke skal oppholde seg i, forteller Eugene Cussons, som er direktør ved instituttet, som ligger utenfor Nelspruit i Sør-Afrika, til ABC News.

Tok tak i beina Mellom de to gjerdene gikk Oberle opp på en stein, som sjimpansene trolig ser på som sitt territorium. Steinen ligger nær det innerste elektriske gjerdet.

Plutselig tok de to store sjimpansene Nikki og Amadeus tak i beina til 26-åringen og dro ham inn under gjerdet, imens 26-åringen kjempet i mot.

Cussons forteller at sjimpansene trolig klarte å komme seg ut gjennom åpningen i gjerdet, som ble skapt av Oberles kropp, som lå halvveis inn i innhengningen.

Slept 30 meter Nikki og Amadeus slepte med seg 26-åringen 30 meter inn i området som vanligvis er åpent for publikum, og fortsatte å angripe.

Cussons fikk melding om angrepet, og skyndet seg til stedet.

- Jeg parkerte 50 meter unna stedet der sjimpansene var, gikk ut av bilen, og skjøt i lufta og i bakken med en pistol, forteller Cussons til ABC News.

Nytt angrep Men skuddene skremte ikke sjimpansene, og de gikk heller til angrep i retning mot Cussons. Han flyktet inn i bilen sin. Nikki hoppet da opp på bilen og begynte å slå i vinduet.

- Jeg skjøt mot vinduet, og sjimpansen ble skadet. Da trakk Amadeus også seg tilbake, og lot meg og andre komme fram til Oberle, fortsetter Cussons.

Lloyd Krause, som var den første som kom fram til Oberle, forteller at den eneste måten han kunne se at studenten ennå levde var at brystet hans bevegde seg.

- Sjimpansene var ennå ute, Oberle var krøllet sammen som en liten ball, sier Krausse til ABC News.

Studieopphold Oberle studerer antropologi på universitetet i Texas, og var på et studieopphold på instituttet i sommer. Etter angrepet hadde han store kutt i hodet og ansiktet. Skamferingen var så ille at man kunne se skallen og beinene i ansiktet gjennom de store flengene.

26-åringen hadde sår på hele kroppen, flere brudd, og han mistet flere fingre på begge hendene. En testikkel ble revet av, og han hadde dype flenger på begge beina og mistet også flere tær.

- Når jeg tenker på det i ettertid innser jeg hvor stor faren var der, og skadene hans var slik at det er et under at han overlevde, sier Krausse til ABC News.

Kritisk, men stabil En pressemelding sier i dag at tilstanden til Oberle nå er stabil, men kritisk, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han i går ble overført til et sykehus i Johannesburg etter å ha blitt behandlet på et sykehus øst i Sør-Afrika.

Instituttet har besluttet å ikke avlive de to sjimpansene, fordi de konkluderer med at de bare beskyttet sitt territorium, skriver AFP.

Oberles mor og far har kommet til Sør-Afrika og er ved sin sønns side. Faren har uttalt at han tror at sønnen vil fortsette å arbeide med sjimpanser, om han kan.

Instituttet huser for øyeblikket 33 sjimpanser, fordelt på tre store områder. Syv er i et område for sjimpanser som har blitt grovt mishandlet, det var i det området angrepet skjedde.

<strong>OBSERVERTE:</strong> Dette udaterte bildet viser Andrew Oberle som observerer sjimpanser. Foto: AP Photo/HelpAndrewOberle/NTBScanpix
OBSERVERTE: Dette udaterte bildet viser Andrew Oberle som observerer sjimpanser. Foto: AP Photo/HelpAndrewOberle/NTBScanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer