- Andungen er blitt en svane

Da Mette-Marit steg ut av limousinen i en enkel, vakker blå drakt, viste hun Norge hvem som blir landets neste dronning. Litt nervøs, men med trygge Haakon ved sin side gjennomførte hun sin første offisielle representasjon med stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Andungen er blitt en svane. Hun minner litt om Grace Kelly i stil og eleganse, jubler moteekspert Kiki Sørum.

Anført av kong Harald, med Haakon og prinsesse Märtha ved sin side, kom Kristiansands-jenta inn i den festpyntede rådhussalen. Haakon og Harald i mørk dress, Märtha en rutete drakt i grønt og turkis.

Vakker

Men det var Mette-Marit som stjal oppmerksomheten. I en enkel, lyseblå drakt med lang jakke, matchende syrinfargede sko og veske, og med oppsatt hår, viste hun kritikerne at hun kan representere landet på aller beste måte.

- Jeg var veldig kritisk, men nå får jeg nesten tårer i øynene. Hun trenger helt klart trening i å oppføre seg som en dronning, men det vil hun få etter hvert. Den enkle sminken og valget av drakt er helt perfekt. Hun må bare passe på å rette seg opp i ryggen, stråler Kiki Sørum.

Hun får støtte av kreativ direktør i reklamebyrået Bold TBWA, Stéphanie Dumont.

- Hun var veldig vakker. Klærne var helt perfekt for anledningen. Hun kommer til å bli meget flott i rollen som dronning, sier Dumont.

- Et ideal

Medierådgiver Ole Petter Tharaldsen i TRY Reklamebyrå er også fornøyd med vår kommende dronnings premiere:

- Dette blir veldig bra. Hun har dessuten kronprins Haakon ved sin side. Han virker så trygg og sikker på seg selv. Det var tydelig at han ga henne selvtillit under denne representasjonen.

- Haakon utstråler en snillhet og omtanke jeg tror de fleste fikk med seg. Begge har jo enorme forventninger på seg, men det vil de klare veldig bra, sier han.

Bytt sko

Kiki Sørum har en ting å utsette på Mette-Marits bekledning:

- Hun må bruke pumps, ikke rem-sko. De er helt feil. Pumps vil gi henne hele den lange rake linjen, som hun kler så godt.

Hun mener Slottet har gjort en god jobb med Mette-Marit.

- Dette er nok ikke en drakt hun har valgt helt alene, men den viser at Slottet har skjønt hva de skal gjøre, sier Sørum.

Dette var den første offisielle representasjonsjobb Mette-Marit Tjessem Høiby utfører. Oppgaven var for så vidt enkel: være til stede som kronprinsens ledsager og hilse på fredsprisvinner Kim Dae-jung.

Paret holdt hverandre i hendene under deler av prisutdelingen. Da kongefamilien skulle hilse på fredsprisvinneren, la Haakon en beskyttende arm rundt livet på forloveden.

<B>GOD STØTTE:</B> Da Mette-Marit hilste på fredsprisvinneren, ble hun godt hjulpet av kronprins Haakon.
<B>VAKKER DRONNING:</B> Mette-Marit så ut som og tedde seg som en dronning da hun ankom Oslo rådhus i går.