Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Andunger reddet av brannmannskaper i Oslo

Ti små andunger i Oslo, som hadde kommet bort fra moren og endt opp i et sluk under bakken, ble reddet og gjenforent i en redningsaksjon utenom det vanlige.

REDDET: Ti små andunger i Oslo, som hadde kommet bort fra moren og endt opp i et sluk under bakken, ble reddet og gjenforent i en redningsaksjon utenom det vanlige. Foto: Brigadeleder, Tor Erik Sagvolden C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix.
REDDET: Ti små andunger i Oslo, som hadde kommet bort fra moren og endt opp i et sluk under bakken, ble reddet og gjenforent i en redningsaksjon utenom det vanlige. Foto: Brigadeleder, Tor Erik Sagvolden C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix. Vis mer

De ti små nøstene hadde klart å bli sugd ned i et sluk og endte under bakken i et vannavløp, skriver Oslo brann- og redningsetat på Facebook.

Hendelsen skjedde i Groruddalen i Oslo ved vannparken på Hølaløkka mandag, og en observant kvinne som bivånet det hele og så den fortvilte andemoren, ringte 110-sentralen.

En patrulje ble sendt ut fra Grorud brannstasjon og så ved ankomst at de små andungene var sugd ned i sluket og på vei inn i vannledningsnettet.

ANDUNGER: To av andungene som ble reddet. Foto: Brigadeleder Tor Erik Sagvolden, C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix.
ANDUNGER: To av andungene som ble reddet. Foto: Brigadeleder Tor Erik Sagvolden, C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix. Vis mer

De snarrådige brannkonstablene kontaktet sine kolleger i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune, som sporenstreks gikk gjennom sine systemer og tipset om hvor nærmeste åpning i friluft er.

- Etter en stri tur 600 meter under bakken dukker så de små ut i åpent terreng. Med hjelp av fiskehåven og vassende brannkonstabler får vi fanget alle ungene, og kan transportere dem tilbake i brannbilen, skriver brann- og redningsetaten.

BRANNVESENET: Mannskaper fra Grorud brannstasjon i gang med redningsaksjonen. Foto: Brigadeleder Tor Erik Sagvolden, C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix.
BRANNVESENET: Mannskaper fra Grorud brannstasjon i gang med redningsaksjonen. Foto: Brigadeleder Tor Erik Sagvolden, C-5, Grorud brannstasjon / NTB scanpix. Vis mer

De små andenøstene ble forsiktig lagt i en stor pappeske og deretter går turen tilbake til andedammen på Grorud der de forsiktig, en etter en, blir anbrakt tilbake i sitt rette element der en overlykkelig andemor begeistret og høylytt ble gjenforent med sine små.

«Gjensynsgleden blir ubeskrivelig, både for andefamilien og våre egne mannskaper. En stor takk til damen som var snarrådig og ringte 110-sentralen», skriver C-laget på Grorud brannstasjon på Facebook-siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!