Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Aner ikke hva det er

Skogsturen ga Svenn et uventet funn. Nå ber han om hjelp til å oppklare mysteriet.

MYSTERIUM: Svenn Eriksen håper noen kan hjelpe ham med å finne ut hva han har funnet. Foto: Privat
MYSTERIUM: Svenn Eriksen håper noen kan hjelpe ham med å finne ut hva han har funnet. Foto: Privat Vis mer

Blyinnkapslet uran, sølv, asbest eller rett og slett gull. Det mangler ikke på forslag etter at Svenn Eriksen la ut bilder av funnet han gjorde i Rælingsskogen i Østmarka onsdag.

Fasiten på hva det er og hvor det kommer fra, er det imidlertid ingen som så langt har kommet med. Selv begynner Eriksen å bli nervøs for hva han har tatt med seg hjem fra skogsturen.

- Etter disse forslagene er jeg både rådvill og litt redd. Det var spennende i starten, for jeg lurte på hva i all verden jeg hadde funnet. Etter disse forslagene har det derimot blitt mer ubehagelig. Jeg aner jo ikke hva dette er, forteller han til Dagbladet.

SKEPTISK: Svenn Eriksen er svært nysgjerrig på hva han har funnet. Foto: Privat
SKEPTISK: Svenn Eriksen er svært nysgjerrig på hva han har funnet. Foto: Privat Vis mer

Slangemønster

Onsdag kveld la han ut bilder av funnet på Facebook-gruppa Østmarka. Der har det strømmet på med både spørsmål og mulige svar. Eriksen er på sin side fremdeles rådvill, og etterspør nå faglig hjelp.

- Jeg testet den, og den slår ut som metall. Mer enn det vet jeg ikke, sier han.

Blokka veier omkring 30 kilo, og måler 10 ganger 25 centimeter. På den ene siden er det et karakteristisk slangelignende mønster.

Funnet ble gjort i nærheten av Ramstadsjøen, og bærer preg av å ha ligget ute i lang tid.

Sølvfarget og tung

- Den lå bortgjemt i et skar, da jeg fant den. Jeg gikk tur med hund i området, og oppdaget den helt tilfeldig. Den er veldig tung, og da jeg skrapte av mose og skitt, kom det fram sølvfarge under, forteller Eriksen.

Slangemønsteret gjorde alene sitt til at han ble nysgjerrig. Vekta var i tillegg så oppsiktsvekkende at han tok med seg funnet hjem. Nå tør han inntil videre ikke å ha blokka innendørs.

- Akkurat nå ligger den ute, og der blir den liggende til jeg vet hva det er. Hvis noen vil se nærmere på den, må de komme hit. Jeg skal i alle fall ikke eksponere meg mer for den, før jeg er sikker på hva det er, sier Eriksen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!