- Aner ikke hvor han er

Samme dag som drapsofferet Cathrine Halvorsen begraves, innrømmer etterforskerne at det blir vanskelig å få tak i drapssiktede Azad Ghaleb Ali (32).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ingen anelse om hvor siktede befinner seg, men vi tror ikke han er i Norge, sier konstituert politimester Kjell Kristian Ukkelberg ved Hedmark politidistrikt.

Den drapssiktede kurderen Azad Ghaleb Ali har vært etterlyst i snart to uker.

En vanskelig jakt

En rekke av drapssiktedes venner og kamerater har forklart til Dagbladet at 32-åringen kjenner personer i flere land, deriblant England, Nederland, Sverige, Syria og selvsagt Irak. De mener han har fått hjelp til å skjule seg for politiet.

Andre politidistrikter har de siste åra hatt store problemer med å finne drapssiktede asylsøkere. Pensjonisten Inger Sund ble funnet drept i sin egen leilighet i Oslo i oktober i fjor. En 24 år gammel mann fra Tunisia er hovedsiktet i saken, men politiet har ikke fått tak i ham. Hovedårsaken er at Norge ikke har utleveringsavtale med Tunisia.

Flere av Dagbladets kilder trekker paralleller mellom Sund-drapet og drapet på Cathrine Halvorsen. Dersom Azad Ghaleb Ali har reist til Irak, eller et annet land Norge ikke har utleveringsavtale med, kan det ende med at etterforskerne på Hedmark aldri får tak i siktede.

Har DNA-spor

- Jeg vil ikke spekulere i noe nå. Vi bruker alle mulige kanaler for å finne siktede. Vi har håp om at vi får tak i ham, sier konstituert politimester Ukkelberg.

- Frykter dere at han har reist til et land som Norge ikke har utleveringsavtale med?

- Det er klart at vi er redd for at det er tilfelle, men som sagt er vi optimister og krysser fingrene for at vi finner ham, svarer Ukkelberg.

Den drapssiktede asylsøkeren er koplet til drapet på den handikappede kvinnen gjennom fingeravtrykk og DNA-spor, samt gode vitneforklaringer.

Begraves i dag

Politiet på Hedmark har mer eller mindre avsluttet etterforskningen av drapet på den handikappede 34-åringen, men vet fortsatt ikke med sikkerhet identiteten til kurderen. Ukkelberg sier de avventer svar fra tyske myndigheter, der Azad Ghaleb Ali skal ha oppholdt seg i to år før han kom til Norge.

- Jeg var i kontakt med tyske myndigheter julaften, men vi har fortsatt ikke fått svar på det vi lurer på, sier Ukkelberg.

Cathrine Halvorsen begraves i dag i Vinger kirke på Kongsvinger. Prost Ingrid Vad Nilsen skal forrette.

SLITER: Drapsetterforskerne på Hedmark sliter i jakten på siktede Azad Ghaleb Ali (32). Politiet tror at siktede ikke befinner seg i Norge.