FUNNET I VEIKANTEN: Avdøde ble funnet av en forbipasserende der de to politimennene står i midten av bildet. FOTO: Geir Lakselvhaug
FUNNET I VEIKANTEN: Avdøde ble funnet av en forbipasserende der de to politimennene står i midten av bildet. FOTO: Geir LakselvhaugVis mer

Aner ikke om mannen ble slått i hjel eller om det er et uhell

Politiet vet fremdeles lite, men utelukker ikke drap etter at en mann i 30-åra ble funnet død i Lofoten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet vet fremdeles lite etter at det som skal være en polsk mann i 30-åra ble funnet i veikanten ved Sennesvika, mellom Leknes og Stamsund, på Vestvågøy. Politiet betegner dødsfallet som mistenkelig.

- Vi har ikke identifisert mannen ennå, men vi jobber utfra opplysningene som er kjent i media. Vi har ikke fått bekreftet at han er polsk statsborger ennå, sier politiadvokat Knut Inge Myklebust til Dagbladet.

Politiadvokat Myklebust opplyser at politiet nå jobber med å få avklart mannens bevegelser. Fra midnatt lørdag til søndag formiddag like før klokka tolv har politiet ingen observasjoner av mannen.

- Det er snakk om mange timer, og vi er interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe. Akkurat nå vet vi ikke om det kan ha vært et uhell eller om han ble slått ned, sier Myklebust.

Han forteller at de har gjort kriminaltekniske undersøkelser på åstedet. Det er ikke gjort funn av blod, og den avdøde ikke er påført ytre skader som kunne tilsi at han skulle vært død, ifølge Myklebust.

- Det er ikke noe ytre tegn på stump vold. Vi vil finne ut hva han kan ha dødd av, men det er langt unna til sykehus, så det vil ta tid.

Mannen jobbet Aker Seafood i Stamsund, ifølge NRK. Politiet bekreftet i går at de har grunn til å tro at han har hatt en jobb i området, men vil ikke utdype kanalens opplysninger utover det.

Mannen skal ha bodd i ei campinghytte like ved der han ble funnet død. Mannen var ifølge kanalen på vei hjem fra en fest med drosje lørdag kveld, og på grunn av dårlige værforhold skal drosjen han satt i ha måttet snu før den var fremme ved hyttene der han bodde, før den kjørte videre med de andre festdeltakerne.

- Vi har vært i kontakt og avhørt en drosjesjåfør og kan slå fast at det har vært drosjetrafikk i området, bekrefter politiadvokat Knut Inge Myklebust overfor Dagbladet.

Han opplyser at politiet etterforsker saken bredt, og utelukker etter det Dagbladet forstår ikke drap.

TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet gjorde i går en rekke kriminaltekniske undersøkelser på stedet en mann ble funnet død i går. 
Foto: Ole Sommarset / Deadline TV & Video AS
/ Scanpix
TEKNISKE UNDERSØKELSER: Politiet gjorde i går en rekke kriminaltekniske undersøkelser på stedet en mann ble funnet død i går. Foto: Ole Sommarset / Deadline TV & Video AS / Scanpix Vis mer