-Anerkjennelse av mitt arbeid

Under Spania-lanseringen av sin bok om storkorrupsjon, mottok Eva Joly budskapet om domfellelsene etter korrupsjonsavsløringene i det franske oljeselskapet Elf.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eva Joly ledet den omfattende etterforskningen av hvitvasking og bestikkelser i oljeselskapet Elf, som forhørsdommer i økokrimavdelingen i byretten i Paris.

Elfs tidligere styreleder Loik Le-Floch Prigent ble onsdag dømt til fem års fengsel for korrupsjon, samt tilbakebetaling av om lag tre millioner kroner.

- Le-Floch har fått maksimalstraff. Vi kan si at straffen er rettferdig, men loven er det ikke, sier Eva Joly til NTB.

Hun mener at loven ikke er tilpasset systematisk korrupsjon i det enorme omfanget som etterforskningen avdekket, men sier seg fornøyd med at retten har delt hennes analyser om at dette var alvorlige forbrytelser som skulle straffes.

- Det er en anerkjennelse av det arbeidet jeg har gjort, av at etterforskningen har avdekket bevismateriale som er godt nok for domfellelse, sier Joly.

Joly befinner seg i Madrid, der hun lanserer boken «Er det en slik verden vi vil ha?» Boken omtaler hennes arbeid med korrupsjonsskandalen som rystet Frankrike.

(NTB)