FORSVARER: Forsvarsadvokat  Fredrik Verling har fått medhold i at artisten skal løslates fra varetektsfengsling.  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
FORSVARER: Forsvarsadvokat Fredrik Verling har fått medhold i at artisten skal løslates fra varetektsfengsling. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Anerkjent artist løslatt fra varetekt i Bergen

Gulating lagmannsrett mener han ikke vil rømme fra mulig straffesak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Torsdag i forrige uke fant Bergen tingrett at det var skjellig grunn til mistanke og fulgte politiets begjæring om varetekt i fire uker, siktet for gruppevoldtekt mot en 20 år gammel kvinne i Bergen.

I dag har Gulating lagmannsrett gitt siktedes forsvarer, advokat Fredrik Verling, rett i at artisten kan løslates. Lagmannsretten mener også at det er skjellig grunn til mistanke om gruppevoldtekt, men her har retten kommet til at mannen ikke vil rømme fra en eventuell straffesak.

Den siktede mannen har statsborgerskap i et annet europeisk land og reiser i mange land for å opptre.

- Uoversiktlig Lagmannsretten legger også vekt på at siktede har alt å vinne på å gi sin framstilling av saken og forsvare seg mot anklagene.

I dommen fra lagmannsretten står det: «Saken i seg selv er alvorlig, noe som taler for fengsling. På den annen side er bevissituasjonen uoversiktlig».

Den anerkjente artisten er siktet for gruppevoldtekt sammen med to andre kvinner. Han nekter straffskyld og har blant annet forklart at han ikke visste at den fornærmede kvinnen hadde fått i seg tabletter som gjorde at hun ikke klarte å motsette seg den seksuelle akten som skal ha skjedd i mannens leilighet i Bergen sentrum natt til 6. mars.

Lagmannsretten mener at mannen ikke hadde kunnskap om at kvinnen hadde spist tabletter før seksualakten, og viser til at det ikke ble drukket mye alkohol i leiligheten så lenge kvinnene var der.

- Til etterretning De to kvinnene som er siktet i saken ble løslatt dagen etter at de ble pågrepet.

- Dette er en vurdering som lagmannsretten har tatt. Det må vi bare ta til etterretning, sier politiadvokat Trond Eide til Bergensavisen (BA).