Anerkjent historiker: Tredje verdenskrig har allerede begynt

- Den lister seg innpå oss, sier professor Wilhelm Agrell. 

DEN LILLE VERDENSKRIGEN: Syria-krigen er som «en liten verdenskrig i miniatyr», mener professor. Her flykter innbyggerne fra den siste delen av det opprørskontrollerte området i Aleppo i Syria. Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail/NTB Scanpix 
DEN LILLE VERDENSKRIGEN: Syria-krigen er som «en liten verdenskrig i miniatyr», mener professor. Her flykter innbyggerne fra den siste delen av det opprørskontrollerte området i Aleppo i Syria. Foto: Reuters/Abdalrhman Ismail/NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da den russiske ambassadøren, Andrej Karlov, ble skutt og drept i Tyrkia sist mandag, fryktet flere kommentatorer at drapet skulle eskalere konflikten mellom Russland og Nato. Noen sammenlignet det til og med med drapet på Franz Ferdinand i Sarajevo i 1914, som startet første verdenskrig.

I stedet ser det ut som drapet har styrket forholdet mellom Russland og Tyrkia.

17. desember lagde imidlertid det amerikanske tidsskriftet The National Interest en liste over de fem stedene en verdenskrig kan starte i 2017.

Stedene de ramset opp var: Syria, Korea, Cyberspace, Sør-Asia og Østersjøen.

Er det noen grunn til å være redd for en tredje verdenskrig? Flere og flere argumenterer for det. Noen mener til og med at krigen allerede har startet.

- Det har begynt

Krigen i Syria, internasjonal terror, og Russland og andre autoritære lands framferd har satt i gang «en destruktiv prosess som ingen av stormaktene har kontroll over».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer