Anerkjent kunstner tiltalt for voldtekt

Må i retten til uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En anerkjent mannlig kunstner i 40-åra må til uka møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en kvinne. Han nekter straffskyld, ifølge sin advokat Bengt Haadem Hoff.

- Min klient kjenner seg ikke igjen i det faktum som er lagt til grunn for tiltalen, og han opplever saken som en belastning, sier Hoff til Dagbladet.

Ifølge tiltalen skjedde voldtekten i kunstnerens leilighet i Oslo 15. november 2015. En gang mellom 03.30 og 06.30 skal han ha forgrepet seg på en kvinne som var ute av stand til å motsette seg handlingen på grunn av at hun var beruset og/eller sov.

- Hun opplever saken og ventetida som veldig tung og belastende, sier kvinnens bistandsadvokat Marte I. Bastiansen til Dagbladet.

Det har gått over halvannet år fra det anmeldte forholdet til saken nå kommer opp for retten. Ifølge Bastiansen synes klienten at politiets saksbehandling har vært lang.

- Det har vært en ekstrabelastning, sier advokaten.

Kunstneren er tiltalt etter straffelovens paragraf 292, som har en øvre strafferamme på 15 års fengsel. Hovedforhandlingen i rettssaken er berammet til to dager.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra aktor, statsadvokat Carl Graff Hartmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer