Anette Bøe leder opprør

Med den tidligere skidronningen Anette Bøe i spissen, akter foreldrene til elevene ved Bygdøy skole å okkupere skolen dersom politikerne ikke setter i gang en lenge lovet skoleutbygging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Foreldrenes arbeidsutvalg ved Bygdøy skole fikk vite at politikerne for tredje gang ikke bevilger skolen penger til en planlagt utbygging, dannet de Aksjonsgruppen for en fullverdig Bygdøyskole. Nå vil de bruke sivil ulydighet for å gi sine barn en bedre skole. Dersom de ikke får gjennom sine krav, truer de med å holde barna hjemme fra skolen. Dersom det ikke nytter, vil foreldrene okkupere skolebygningen.

Anette Bøe har sin datter Thea i fjerdeklasse ved skolen, og yngstedatteren Bielly går i førsteklasse.

- Barna er jo framtida vår. Det er flaut at vi ikke har råd til å gi dem en skikkelig skole. Det må jo også være flaut for politikerne at det er brukt så mye penger og ressurser på utbyggingsplaner uten at noe har skjedd, sier Bøe.

Seks dagers frist

- Vi har samlet inn over 450 underskrifter som støtter våre krav. Vi har skrevet et brev til kommunen der vi ber om svar på hvorfor vi ikke blir prioritert. Dersom vi får dokumentert at det er andre skoler i Oslo som har mer skrikende behov for arealutvidelse enn oss, vil vi akseptere å bli satt først i køen til neste år. Vi vil følge spillereglene, og prøve å få til en dialog med politikerne. Men får vi ikke et skikkelig svar innen seks dager, vil vi aksjonere, sier foreldrerepresentant Espen J. Nordlie.

Anette Bøe trekker på smilebåndet over det faktum at de krasseste protestene mot høyrebyrådet kommer fra den fornemme høyrebastionen Bygdøy.

Brakker

- Høyre gikk ut og lovte mye i skolepolitikken. Nå får de løftene sine tilbake så det holder, sier hun.

Bygdøy skole har 295 elever i 14 klasser, og en bygning på 3000 kvadratmeter- bare 56 prosent av det den nye undervisningsreformen krever.

Tre ganger siden 1994 har Skoleetaten hyret inn arkitekter og brukt penger på å tegne en ny skolebygning. Hver gang har pengene uteblitt.

- Blant annet holder førsteklassene til i brakker, forteller skolens rektor, Unni Bjerkholt Roksvåg, som forstår foreldrenes trusler:

- Jeg er sikker på at foreldrene har tenkt seg godt om før de kommer med slike trusler, sier hun.

Det lykkes ikke Dagbladet å komme i kontakt med ledelsen i Skoleetaten i går kveld. Utdanningsbyråd Bård Folke Fredriksen kjente i går ikke til bygdøyforeldrenes protester, og ville derfor ikke kommentere foreldrenes krav.