Anette er en god ledertype

Rådgiver i NHO, Anette Wilskow Tingstad, besitter de egenskapene som skal til for å bli en god leder, skal vi tro lederutviklerne i Cathrine Juell AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådgiverne i organisasjonsutviklingsfirmaet Cathrine Juell AS, Cathrine Juell og Tone Graver, sier den sosialt intelligente lederen blir stadig mer attraktiv.

- Rett og slett fordi det er han, eller hun, som oppnår de beste resultatene. Du kan ikke være en teambygger uten sosial intelligens og handlekraft, fastslår de.

For å finne den riktige mannen eller kvinnen foretar de to omfattende testing av de aktuelle personene.

Rådgiver i NHO, Anette Wilskow Tingstad, stilte opp som prøvekanin for Dagbladet. Og etter å ha besvart 130 spørsmål om likt og ulikt, fikk hun dommen:

Wilskow Tingstad har en utpreget sosial intelligens - hun tar initativ og har handlekraft. Hun er flink til å se helheten - uten å miste øye for detaljene. Med denne attesten skulle framtida være sikret. Selv om det blir påpekt at hun flinkere til å motivere og sette i gang ting enn til å kontrollere og sette grenser. Men konklusjonen er klar:

- Du kan nå langt du, Anette, sier Tone Graver.

- Tror du det, smiler Wilskow Tingstad som ennå ikke har satt seg konkrete karrieremål.

- Det viktigste er å trives og få resultater. Om jeg blir toppleder, får vi nå se på, sier hun.

Graver og Juell understreker kraftig at det ikke er den myke lederen de er ute etter.

- Empatisk og fortåelsesfull er bedre karakteristikker. Han eller hun må være aktive lyttere, men de må stille krav til organisasjonen i like stor grad som de er støttende. Jeg må faktisk innrømme at har vi valget mellom empatisk og handlekraftig, velger vi det siste, sier Juell.