Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anga drapsmenn etter 16 år

Lori Roscetti ble voldtatt og drept i 1986. Fire menn ble dømt i saken. Før jul ble det klart at alle fire var uskyldige og at en ukjent drapsmann fremdeles gikk løs. Men så ringte en tipser for å lette på samvittigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medisinstudenten Lori Roscetti (23) ble overfalt, bortført og misbrukt 18.oktober 1986. Deretter ble hun myrdet på en grotesk måte. Drapet på den unge jenta sjokkerte amerikanerne, og politiet jaktet intenst på den eller de som sto bak ugjerningen.

Etter tre måneder ble de svarte ungdommene Omar Saunders, Marcellus Bradford og fetterne Larry og Calvin Ollins arrestert av politiet. Marcellus Bradford, som er lett tilbakestående, tilsto drapene etter at politiet sa at han kunne gå hjem. De tre andre fikk livstid i fengsel for det grusomme drapet. Guttene ble dømt til å dø i fengsel, og dommeren kalte dem «kapitler i grusomhetens bok».

Men de siste årene har flere domfellelser i Chicago-området blitt gjennomgått på nytt. Rettsmedisineren Pamela Fish, som leverte avgjørende bevis i retten da saken kom opp, har blitt avslørt som løgner. Og nye DNA-tester av sæd viser at sæden som ble funnet på Lori Roscettis klær, ikke stammer fra noen av de dømte.

I desember i fjor ble de fire livstidsfangene frikjent for drap og sluppet fri. Mennenes forsvarer, Kathleen Zellner, sier at personer i politiet og påtalemyndigheten bevisst fabrikkerte bevis mot de fire ungdommene i 1986 for å få noen dømt.

Etter 15 år sto politiet uten spor etter de virkelige drapsmennene.

Lettet samvittigheten

Men 11.januar i år kom telefonen som de pårørende håpet på. En mann ringte politiet og oppga navnene på de virkelige drapsmennene, skriver

Chicago Tribune

.

Duane Roach (46) og Eddie 'Bo' Harris (38) ble arrestert. Drapsmennene har vært i kontakt med politiet flere ganger, men har kun blitt mistenkt for tyveri og innbrudd. Tipseren hadde blitt fortalt om drapet av Duane Roach. Det er uklart hvorfor mannen ikke har kontaktet politiet tidligere.

Politiet sier i dag at begge mennene har tilstått kidnappingen og drapet på den 23-år gamle jenta. Hver for seg har de tatt politiet med til åstedet og forklart hvordan drapene skjedde. I går kom nye DNA-tester som viser at sæden som ble funnet på Loris kropp, kommer fra de to.

Mennene skulle stjele en bil da de oppdaget Lori som var på vei hjem fra universitetet.

- Hvis tipseren hadde ringt oss for 16 år siden, så hadde ikke forbryterne gått løs i 16 år, sier talsmenn for Chicago-politiet.

Jentas familie har ikke orket å kommentere utviklingen i saken etter påkjenningene da de antatte drapsmennene ble satt fri. På familiens

minne-side

står de fire guttene fremdeles oppført som drapsmenn.

DREPT: Lori Roscetti ble bare 23 år gammel.
Hele Norges coronakart