Angel (15 mnd) døde etter tornadoen

Ble funnet i live på et jorde etter at stormen tok huset, men omkom på sykehuset. Også foreldrene og søsknene ble drept.

DØDE: Angel Babcock ble funnet i live på et jorde 16 kilometer unna hjemmet, men døde i dag av skadene.  Foto: Courier-Journal.
DØDE: Angel Babcock ble funnet i live på et jorde 16 kilometer unna hjemmet, men døde i dag av skadene. Foto: Courier-Journal.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Angel Babcock (15 mnd) ble funnet i live, men hardt skadd, på et jorde 16 kilometer hjemmet, etter at en massiv tornado traff huset og tok livet av foreldrene og begge søsknene i den amerikanske delstaten Indiana på fredag.

Etter å ha svevd mellom liv og død på intensivavdelingen, omkom det lille barnet i dag som følge av alvorlige hodeskader. Hun var omringet av den gjenlevende familien - onkler, tanter, kusiner og besteforeldre - da hun sovnet stille inn, melder The Courier-Journal.

- Vi ville ikke at hun skulle lide mer. Det var på tide at hun fikk være med foreldrene, broren og søsteren, sier bestefaren Jack Brough.

Hele familien omkom En myndighetsperson uttalte lørdag kveld at den lille jenta først ble fraktet til sykehuset St. Vincent Salem, før hun ble sendt til Kosair i Louisville. Angels besteforeldre bekreftet identiteten og helsetilstanden hennes til lokalavisa The Courier-Journal samme kveld.

- Tilstanden er meget kritisk. Hun fikk store hodeskader da hun ble slengt rundt. Legene har fortalt oss at de neste 24 til 48 timene er avgjørende, sa bestefar Jack Brough til avisa The Courier-Journal.

Myndighetene i Indiana bekrefter at Angels foreldre og søsken har omkommet: Joseph Babcock (21), Moriah Babcock (20) og barna Jaydon (2) og Kendall (2 måneder).

Minst 31 personer så langt bekreftet døde etter at kraftige tornadoer traff elleve delstater med brutal kraft på fredag. Verst rammet var Kentucky og de sørlige delene av Indiana, ifølge meterolog dr. Jeff Masters på nettstedet wunderground.com.

Tragedie Angels bestefar forteller at han tok kontakt med det unge kjæresteparet straks tornadosirenene gikk og stormene var på vei.

- Vi ringte Moriah og ba henne ta med seg ungene og komme seg over til nabohuset. Det var større og mer robust. Det skulle hun gjøre, sier faren.

Etter å ha ventet på at været skulle bli bedre, fikk de etter en times tid vite at tornadoen hadde skadet flere personer like i nærheten av huset til datteren.

- Vi kastet oss i bilen og kjørte mot stedet. Jo nærmere vi kom, dess større så vi at skadene var. Huset til datteren min var revet bort. Jeg kunne ikke se det noe sted. Det var borte, sier han.

- Jeg hadde dem her alle sammen i går, nå er de borte for alltid, sier han.

DØDE:  Joseph Babcock og Moriah Babcock døde begge av tornadoen. Foto: The Courier-Journal
DØDE: Joseph Babcock og Moriah Babcock døde begge av tornadoen. Foto: The Courier-Journal Vis mer