Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Angel» ble funnet drept i 2010. Fem år seinere og 1200 kilometer unna blir ei lita jente funnet i en koffert i ødemarka

Drapsmysteriet har forbløffet Australia i sju år.

FUNNET: I sommer ble det funnet en koffert langs veikanten i småbyen Wynarka sør i Australia. I koffertene lå levningene av ei to år gammel jente som politiet ikke hadde identifisert. Med henne lå også disse klærne, og det viste seg at funnet er direkte forbundet med et av landets største drapsmysterier.  Foto: Demotix Live News 2 / Demotix / NTB scanpix
FUNNET: I sommer ble det funnet en koffert langs veikanten i småbyen Wynarka sør i Australia. I koffertene lå levningene av ei to år gammel jente som politiet ikke hadde identifisert. Med henne lå også disse klærne, og det viste seg at funnet er direkte forbundet med et av landets største drapsmysterier. Foto: Demotix Live News 2 / Demotix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En forsvinningssak i Australia har forbløffet politiet i snart sju år.

Det var i november 2008 at Karlie Jade Pearce-Stevenson (20) sist ble sett, da de ble stoppet av en politibetjent. Tidligere hadde hun kjørt av gårde med sin to år gamle datter Khandalyce Kiara Pearce fra deres hjem i Alice Springs omtrent midt i Australia.

Karlie Jade hadde kjørt av gårde for å finne arbeid, og i 2009 hadde hennes mor satt ut en etterlysning. Denne ble imidlertid trukket etter seks dager, skriver News.com.au.

I seriemorders territorium I 2010 ble levningene av en ung kvinne funnet i Belanglo-skogen i nærheten av Sydney i delstaten New South Wales.

Det er den samme skogen der Australias verste seriemorder Ivan Robert Marko Milat herjet på begynnelsen av 1990-åra. Milat plukket opp backpackere langs veien, for så å jakte på dem som dyr, kutte dem opp og skyte på dem med jaktgevær. I 1994 ble Milat idømt livstidsopphold i fengsel. Da hadde australsk politi funnet og identifisert sju ofre.

Levningene av den unge kvinnen i 2010 ble funnet av syklister. Politiet gikk ut med bilde av T-skjorta som de fant på det forråtnede liket. Den var påskrevet «Angelic», og den uidentifiserte kvinnen fikk navnet «angel», skriver nettstedet.

Saken utviklet seg til et stort drapsmysterium for australsk politi, som etterlyste kvinner mellom 13 og 25 drept de siste ti åra, skriver ABC News.

Fant lita jente i koffert I sommer viste det imidlertid seg at saken tok en uventet utvikling, uten at politiet var klar over det på tidspunktet.

1200 kilometer fra Belanglo-skogen, langs veikanten ved den ille landsbyen Winarka i Sør-Australia, gjør politiet i et grusomt funn.

Datoen er 14. juli, og i en koffert finner de levningene av ei to år gammel jente. Heller ikke dette liket maktet politiet å identifisere, og de sto dermed overfor et nytt drapsmysterium.

8. oktober fikk de imidlertid et tips om Khandalyce Kiara Pearce «muligens kunne være den lille jenta i kofferten» dumpet i ødemarka.

DNA: Politiinspektør Jason Dickinson annonserte onsdag at de to likene som ble funnet med fem års mellomrom 1200 kilometer unna hverandre, var mor og datter. Her viser han bilder av Karlie Jade Pearce-Stevenson og dattera Khandalyce Kiara Pearce. Foto: Dean Lewins/AAP Image via AP/NTB scanpix
DNA: Politiinspektør Jason Dickinson annonserte onsdag at de to likene som ble funnet med fem års mellomrom 1200 kilometer unna hverandre, var mor og datter. Her viser han bilder av Karlie Jade Pearce-Stevenson og dattera Khandalyce Kiara Pearce. Foto: Dean Lewins/AAP Image via AP/NTB scanpix Vis mer

Politiet gikk dermed opp flere spor for å følge opp tipset om at den lille jenta kunne være Khandalyce Kiara Pearce, dattera til Karlie Jade Pearce-Stevenson (20) som ble funnet i Belanglo-skogen fem år tidligere.

Fant klær i kofferten Deretter fant de et vitne som i november 2008 hadde møtt mora og dattera på et kjøpesenter i Adelaide, ikke langt fra småbyen Winarka. Hun hadde tatt bilde av den lille jenta med en kjole. Kjolen på bildet viste seg å være identisk med et tøystykke funnet i kofferten like av jenta ble funnet.

Denne uka klarte etterforskere å identifisere de to likene funnet 1200 kilometer fra hverandre med fem år imellom. Blodprøvene tatt fra likrestene i kofferten stemte overens med DNA-profilen Karlie Jade Pearce-Stevenson, skriver Sky News.

Politiet hadde funnet mor og datter.

Brutalt drept Rettsmedisinere har konkludert med at begge ble drept på en brutal måte med ekstrem vold.

Politiet har ikke ønsket å kommentere dødsårsak, bortsett fra at begge ble drept på grusomt vis.

Det som imidlertid anses som det største mysteriet i den grusomme drapssaken, er hvordan liket av mor og barn endte 1200 kilometer unna hverandre, og at datteren først ble funnet fem år etter mora. Politiet antar at kofferten med liket av jenta ble dumpet i veikanten i april i år.

- Dette er en av de mest sjokkerende krimsakene, sjokkerende og helt utenkelig. Nok en familie er revet fra hverandre og knust, sier Des Bray i politiet i Sør-Australia til ABC.

Familien til mora og dattera er varslet, og har i en uttalelse sagt at de er knust over nyhetene og at de takker politiet og alle som har bidratt i etterforskningen.

Etterforsker innsatt mann Ifølge news.com.au er nå en av flere som undersøkes for drapene, en mann innsatt i et fengsel i delstaten New South Wales.

Han skal sitte fengslet i påvente av en urelatert anklage.

GJENSTANDER: Mora og barnet ble sist sett da de ble stoppet i en politibil i 2008. De ble meldt savnet i 2009, før etterlysningen ble trukket seks dager seinere. De hadde reist fra hjemstedet Alice Springs i 2008. Foto: Demotix Live News 2 / Demotix / NTB scanpix
GJENSTANDER: Mora og barnet ble sist sett da de ble stoppet i en politibil i 2008. De ble meldt savnet i 2009, før etterlysningen ble trukket seks dager seinere. De hadde reist fra hjemstedet Alice Springs i 2008. Foto: Demotix Live News 2 / Demotix / NTB scanpix Vis mer

- Å dumpe moras lik i Belanglo-skogen var trolig et bevisst grep for å peke mot seriemorder Ivan Milat. Hvor ellers skulle du dumpe et lik hvis du vil forsøkte å skylde på noen andre, sier en politikilde til nettstedet.

Politiet skal imidlertid ha mottatt et titalls tips i løpet av de siste dagene, etter at likene ble identifisert.

Etterforskere skal ifølge ABC også forsøke å identifisere en mann de tror er i 60-åra, som sist ble sett i Wynarka med en mørk koffert både 13. april og 26. mai i år.


FUNNET I SERIEMORDERSKOG: Karlie Jade Pearce-Stevenson ble funnet i Belanglo-skogen, der seriemorder Ivan Milat (bildet) herjet på 90-tallet. En politikilde sier til nettstedet news.com.au at mannen som drepte mora og dattera dumpet liket av mora i skogen for å peke mot Milat. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/NTB scanpix
FUNNET I SERIEMORDERSKOG: Karlie Jade Pearce-Stevenson ble funnet i Belanglo-skogen, der seriemorder Ivan Milat (bildet) herjet på 90-tallet. En politikilde sier til nettstedet news.com.au at mannen som drepte mora og dattera dumpet liket av mora i skogen for å peke mot Milat. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!