Angela Merkel (1) kastes ut av Tyskland

Det syriske barnet får ikke asyl i Tyskland.

ASYLNEKT: Den syriske familien Al-Hamza fikk ikke innvilget asyl i Tyskland. Foto: CNN/Mamon Al-Hamza..
ASYLNEKT: Den syriske familien Al-Hamza fikk ikke innvilget asyl i Tyskland. Foto: CNN/Mamon Al-Hamza..Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rett etter jul i 2015 fødte den syriske flyktningen Tema Al-Hamza sitt barn i en flyktningeleir i Tyskland. Hun og ektemannen Mamon Al-Hamza ville hedre sitt nye hjemland ved å oppkalle datteren etter den tyske kansleren Angela Merkel.

Flyktet fra borgerkrigen

Familien flyktet fra den syriske byen Qamishli i 2015 for å komme seg vekk fra borgerkrigen som har krevd nær en halv million menneskeliv.

Tema Al-Hamza (21), som var høygravid da hun kom til Tyskland, fødte sin datter 27. desember i en flyktningeleir i Duisburg. Tre dager etter at den lille jenta ble født ble hjembyen Qamishli utsatt for en rekke selvmordsbombere hvor 35 personer ble skadet og 16 personer døde.

Fra leiren tok Tema Al-Hamza kontakt med CNN på WhatsApp og sa at det unge paret hadde bestemt seg for å gi sin datter samme navnet som den tyske kansleren.

Takket for varm velkomst

- Dette er vår måte å takke den tyske regjeringen på for den varme velkomsten og all hjelpen vi har fått, skrev hun til CNN. De hyllet landet for å åpne sine dører til mennesker som kom fra det krigsherjede landet slik at de fikk søke om politisk asyl.

Avslag på søknaden

Familien som nå bor i den tyske byen Mönchengladbach mottok i forrige uke et brev fra de tyske immigrasjonsmyndighetene med svaret på deres asylsøknad. I dokumentene stod det følgende: Søknaden om asyl er avslått.

Mamon og Tema Al-Hamza og dere 11 måneder gamle datter Angela Merkel Al-Hamza fikk innvilget midlertidig beskyttelse på et år, med muligheten til to års forlengelse.

Vil anke sjokk-avgjørelsen

- Jeg ble sjokkert over at retten ikke innvilget oss asyl, sier Al-Hamza til CNN. Nå vil han prøve å anke dommen videre.

Mamon Al-Hamza sier han kom til Tyskland fordi han trodde landet ga asyl til syriske flyktninger.

- Vil bygge en framtid

- Jeg vil bo her for å bygge en bedre framtid for meg og min familie. I Syria har vi ingen framtid, sier Mamon.

Mellom januar og oktober 2016 registrerte tyske myndigheter 258,597 søknader om asyl fra mennesker som flyktet fra Syria. Av disse fikk 93 925 personer midlertidig beskyttelse.

«Midlertidig beskyttelse gjelder når verken flyktningbeskyttelse eller rett til asyl kan gis, og alvorlig farer hersker i hjemlandet», skriver en talsperson for immigrasjonsmyndigheten i Tyskland i en epost til CNN.

Kritikk mot Merkel

Det har vært flengende kritikk mot statsminister Angela Merkel og hennes åpen-dør-politikk, og det kan komme til å dominere neste års valg i Tyskland. Landet tok imot over en million flyktninger i 2015.