- Angela Merkel var kommunist

Europas mektigste statsleder - konservative Angela Merkel - var i følge nye avsløringer i Tyskland hardbarket kommunist fram til muren falt.

LA NED KRANS:  Angela Merkel, Tysklands mektige forbundskansler, legger her ned en krans for å hedre og minne ofrene for Øst-Tysklands hemmelige politi - STASI. Nå blir det hevdet at Angela Merkel selv har en hemmelig kommunistisk fortid i det tidligere DDR. Foto: Markus Schreiber / AP
LA NED KRANS: Angela Merkel, Tysklands mektige forbundskansler, legger her ned en krans for å hedre og minne ofrene for Øst-Tysklands hemmelige politi - STASI. Nå blir det hevdet at Angela Merkel selv har en hemmelig kommunistisk fortid i det tidligere DDR. Foto: Markus Schreiber / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Angela Merkel (58) ble født i storbyen Hamburg i Vest-Tyskland, men vokste opp i det tidligere DDR — også kjent som kommunistiske Øst-Tyskland.

Etter murens fall og Tysklands gjenforening i 1989 gjorde prestedatteren fra Perleberg i delstaten Brandenburg kometkarriere i det konservative partiet Christlich Demokratische Union (CDU).

Hun ble tatt inn i varmen av den tidligere kansleren Helmut Kohl, og har siden april 2000 vært den ubestridte lederen av CDU. Og fra november 2005 har hun styrt Tyskland som forbundskansler.

I Tyskland ble Angela Merkel kalt «Helmut Kohls pike» på 1990-tallet.

- Kommunistisk fortid Nå blir Angela Merkel utpekt som hardbarket kommunist i en ny bok som har vakt stor oppsikt i Tyskland. Forfatterne Günther Lachmann og Ralf Georg Reuth er anerkjente tyske journalister, som har gravd i forbundskanslerens hittil ukjente og tilsynelatende mørke fortid.

Lachmann og Reuth hevder Angelas Merkel hadde ansvaret for propaganda i et lokallag av det kommunistiske ungdomspartiet i DDR, og at hun kjempet mot tysk gjenforening.

- Vi kan dokumentere at Angela Merkel var tett knyttet til DDR-systemet, langt mer enn det som hittil har vært kjent, sier Ralf Georg Ruth til den tyske avisa Bild.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer